Legea salarizării: Cât vor câștiga profesorii și funcționarii

[] []

12 feb 2016 / 19:09
Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Pe masa premierului au ajuns trei variante care ar trebui să aducă lefuri mai mari pentru peste un milion de bugetari. De exemplu, în următorii cinci ani, salariul unui profesor cu 20 de ani vechime s-ar putea dubla, scrie româniatv.net.

Un cadru didactic care are peste 20 de ani vechime ar putea ajunge să aibă salariu net de aproape 4.000 de lei. Asta în condițiile în care acum un profesor cu 40 de ani vechime la catedră câștigă mai puțin de 2.500 de lei, fără sporturi.

Cam tot 4.000 de lei net ar putea câștiga și un funcționar public.

Acum, fondul lunar de salarii este de 2,8 miliarde de lei, iar salariul mediu brut este de 2.777 lei.

Dacă prima variantă aflată în lucru la Guvern se va aplica, care ar aduce un impact bugetar de 55 de miliarde de lei, atunci fondul de salarii ar fi de 5,17 miliarde de lei, iar salariu mediu ar crește cu aproape 200%, la peste 5.400 de lei.

Varianta a doua, care ar avea un impact bugetar de 31 de miliarde de lei şi care ia în calcul o grilă de salarizare total diferită de prima, va face ca fondul lunar de salarii sa crească la 3,8 miliarde de lei, iar salariul mediu ar ajunge la 4,140 de lei în creştere cu 150%.

Varianta a treia este ce propusă în proiectul de lege a fostului ministru al muncii, Rovana Plumb, în care impactul bugetar ar fi de aproximativ 40 de miliarde de lei.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27