Lavinia Cosma l-a acuzat pe Liviu Pop de dezinformare, dar surpriză: ”Cadoul” USR pentru magistrați- modificare în calcularea pensiilor

Roxana Neagu / 03 dec 2019 / 20:04 Salveaza PDF Comentarii

Lavinia Cosma, deputat USR, l-a acuzat pe senatorul PSD Liviu Pop de dezinformare, în mod repetat, la România TV. Însă, tocmai reprezentanta USR dezinforma, refuzând să citească și făcând gălăgie pentru a acoperi un adevăr! 

Iată schimbul de replici: 

Liviu Pop: PLX USR-ul din 2018... 

Lavinia Cosma: Așa, iar citiți din arhiva mandatului anterior sau de unde citiți? 

Liviu Pop: PLX 166/2018. 

Lavinia Cosma: Noi vorbim de ce este mâine pe ordinea de zi. 

Liviu Pop: Asta este ce vă spun eu și dezinformați judecătorii! 

Lavinia Cosma: V-a spus doamna Lili Ruse mai devreme, v-a citit de acolo că nu este vorba de așa ceva. 

Liviu Pop: PLX 166/2018, inițiativă USR, forma inițiatorului

Lavinia Cosma: Nu e vorba de așa ceva. Proiectul colegului Claudiu Năsui este mâine pe ordinea de zi, la punctul 4. 

Liviu Pop: Da, asta, și scrie la articolul 5. 

După ce Lili Ruse l-a întrerupt pe Liviu Pop, acesta a subliniat: ”Doamnă, dar stați un pic că dezinformează USR-ul.”

”Ce să spun, s-a trezit PSD-ul acum” se auzea Lavinia Cosma din platou, care a continuat: ”S-a trezit PSD-ul acum, până acum nu v-a interesat nimic.”

”Doamnă dezinformați” a spus Liviu Pop. ”Dezinformați dvs. de la începutul emisiuniii”. După ce Liviu Pop i-a dat să citească, deputatul USR a reacționat: ”Lăsați-mă că știu foarte bine. E, lăsați-mă cu dezinformările dvs. S-a trezit PSD-ul acum să dea lecții despre pensii speciale și indemnizații, ce să spun”. 

 

Care este adevărul

 

Lavinia Cosma a avut dreptate când a spus că proiectul colegului său se află la punctul 4 pe ordinea de zi a Camerei Deputaților. Din declarațiile făcute în emisiune, fie nu a citit nici măcar punctul 4, fie a vrut să acopere această informație cu scandal și mânjind PSD-ul. 

(w670)

Proiectul care se află pe ordinea de zi e din 2018, a fost inițiat de Claudiu Năsui și este cel menționat de Liviu Pop PLX 166/2018. Pentru că este de anul trecut, doamna deputat l-a acuzat pe Pop că citește din arhiva mandatului anterior, mandat în care USR nici nu exista. 

Proiectul a fost respins de Senat în 26.03.2018. Acum se află pe masa Camerei Deputaților, for decizional. Inițiatori sunt Claudiu Năsui, Cristina Prună, Cristian Seidler, toți de la USR. 

La articolul 5, invocat de Liviu Pop, se vorbește despre o modificare cu privire la pensiile speciale ale procurorilor și judecătorilor, care se referă la o plafonare a pensiilor magistraților. 

(w670)

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28