La ce să fii atent când îți cumperi o mașină second hand. Lecția învățată de o femeie care a cumpărat un BMW X5 cu 27.000 €

Ce a pățit o femeie care a cumpărat un BMW X5 second hand, cu 27.000 €. Probleme au apărut a doua zi / Foto: Pixabay
Ce a pățit o femeie care a cumpărat un BMW X5 second hand, cu 27.000 €. Probleme au apărut a doua zi / Foto: Pixabay

O femeie din București care a cumpărat un BMW X5 second hand cu 27.000 euro și-a dat seama că a făcut o investiție proastă la două zile de la achiziție. 

Multe mașini second hand care se vând în România nu sunt tocmai ceea ce caută șoferii. În țara noastră ajung, anual, zeci de maşini la mâna a doua, care au trecut prin reparaţii succesive.

A păţit-o şi o femeie din Bucureşti, care după ce a luat maşina şi a semnat contractul, a descoperit că vehiculul adus din Germania a trecut prin 7 accidente, iar numărul de kilometri nu era cel real. Cazul acesteia a fost relatat în cadrul rubricii ″Inspectorul Pro″⁣ de la Pro Tv. 

Problemele la mașină ar fi apărut chiar a doua zi

Magdalena Udrea și-a cumpărat în decembrie anul trecut de la o firmă de leasing, un BMW X5, din 2011, adus din Germania. A plătit o primă rată de 15.000 de lei, urmând ca timp de 56 de luni să achite câte 2.100 de lei. În total, prețul mașinii ajungea la în jur de 27.000 de euro. Fericită, femeia a ajuns acasă cu maşina pe 23 decembrie, dar problemele au început chiar de-a doua zi, povestește aceasta. 

„În faţa curţii s-a întâmplat, a apărut brake fluid, lichidul de frână, după care a apărut engine, cu motorul şi ne-a tăiat puterea la maşină. Mergeam cu BMW-ul pe drum cu 10-20 la oră maxim. Am mers la service, au deschis capota şi au zis da, într-adevăr lichidul de frână este negru praf, plin de mizerie, ar trebui schimbat.”, a spus Magdalena Udrea.

Mașina ar fi avut un accident în Germania și alte 7 accidente în România

Ar fi avut mai multe probleme cu ea timp de șase luni, așa că autoturismul a ajuns de mai multe ori în service, iar cheltuielile au fost acoperite de firmă pentru că mașina era sub perioada de garanție. După fiecare reparație, apăreau alte probleme, susține femeia. În cele din urmă, aceasta a verificat mașina pe un site auto și a descoperit că a avut un accident în Germania, în 2013, dar şi că kilometrajul a fost modificat. Au continuat cu Registrul Auto Român, unde oricine, cu seria de saşiu şi 35 de lei, poate afla informaţii. În cazul nostru, oamenii au descoperit că autoturismul a avut în România alte 7 accidente auto, cu reparaţii estimate la 20 de mii de euro.

De ce să citești orice act pe care îl semnezi

O altă greşeală pe care femeia o regretă acum este faptul că a semnat contractul de leasing operaţional, fără să îl citească cu atenţie.  În act ar fi menționat faptul că firma nu își asumă răspunderea pentru eventualele defecţiuni apărute după predarea maşinii. Tot acolo ar fi fost stipulat faptul că femeia știe că kilometrajul afișat nu este cel real. Acum șoferița spune că se consideră înşelată și că a făcut sesizări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea şi la Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel