Urmărește emisiunea live


Klaus Iohannis, amenințat de unioniști. "Vom începe acțiuni de amploare"

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 îi cere președintelui Klaus Iohannis să-și asume angajamentele enunțate în campania electorală și în actualul mandat de a organiza consultări cu privire la relația dintre România și Republica Moldova. 

"Nu suntem auziți de către președinte, care ar trebui să reprezinte toți românii, și nici de oamenii din subordinea Domniei sale. În cazul în care se refuză dialogul și se ignoră în continuare dosarul Basarabiei, vom începe acțiuni de amploare", a declarat George Simion, președintele coaliției unioniste.

În baza unui apel fundamentat de Constituția României, de declarații și promisiuni ale președintelui Klaus Iohannis, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 subliniază necesitatea unor consultări cu preşedintele României. Unioniștii îi reamintesc lui Klaus Iohannis că "cerem organizarea acestor consultări încă de acum şase luni şi nu înţelegem de ce acestea nu au avut loc până acum, cu atât mai mult cu cât oficial reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale au exprimat disponibilitatea instituţiei. Este de altfel, aşa cum am arătat, obligaţia constituţională a Preşedintelui României de a media între stat şi societatea civilă, în mod nediscriminatoriu, asupra tuturor cauzelor pentru care societatea civilă militează. Ni se pare cu totul anormal să vedem cum se organizează consultări doar cu anumite componente ale societăţii civile, pe criterii de oportunitate obscure, care nu au legătură cu importanţa subiectelor aduse în discuţie, cu interesul naţional şi cu propriile declaraţii mai vechi sau mai noi ale actualului şef al statului".

[citeste si]

"Aşadar, având în vedere că Preşedintele României şi-a alocat din puţinul său timp disponibil pentru a invita la consultări platforme civice recent constituite, care nu au avut timpul fizic necesar să realizeze un portofoliu de activităţi comparabil cu cel al Platformei Unioniste Acţiunea 2012 şi să-şi demonstreze astfel reprezentativitatea, este cu atât mai imperios necesar să nu se mai întârzie în programarea consultărilor pe care le solicităm", mai precizează Platforma Unionistă Acțiunea. Subliniază că "avem chestiuni concrete şi stringente de discutat, de mare importanţă pentru viitorul României, subiecte pe care Preşedintele României, prin cerinţele proprii demnităţii sale, nu are voie să le ignore. Aşteptăm aşadar cu interes răspunsul Preşedintelui României, care nu poate fi altul decât o invitaţie precisă pentru consultări". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel