Kelemen Hunor: Majoritatea sporurilor vor fi anulate anul viitor

Kelemen Hunor: Sporurile vor fi stabilite printr-o nouă lege a salarizării
Kelemen Hunor: Sporurile vor fi stabilite printr-o nouă lege a salarizării

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, marţi seară, că marea majoritate a sporurilor acordate în prezent bugetarilor vor fi desfiinţate, începând din 2022, potrivit  Agerpres.

Vicepremierul a precizat, la Realitatea Plus, că sporurile ar putea fi înlocuite de premii pentru cei care fac performanţă şi sunt eficienţi.

"Urmează un proiect de lege prin care toate sporurile vor fi discutate şi marea majoritate a sporurilor vor fi anulate, fiindcă nu se poate prin ordonanţă de urgenţă. Trebuie o analiză foarte serioasă.

În acest an sporurile rămân în venitul de bază.

Marea majoritate a sporurilor trebuie să dispară şi eventual pentru ordonatorii principali de credite trebuie lăsată posibilitatea de a da premii pentru cei care au performanţă, pentru cei care au eficienţă şi atunci se poate diferenţia între oameni care îşi fac treaba aşa cum trebuie. Dar e nevoie de o analiză. Nu se poate face într-o lună de zile o asemenea analiză şi nu se poate prin ordonanţă de urgenţă", a subliniat Kelemen Hunor.

Acesta a adăugat că a fost o discuţie lungă în coaliţie privind sporurile bugetarilor şi că este convins că de anul viitor aceste sporuri nu vor mai exista.

Sporurile vor fi stabilite printr-o nouă lege a salarizării.

Recent, premierul Florin Cîțu a spus că obiectivul Guvernului nu este de a elimina sporurile angajaților din sectorul public, ci de a reașeza veniturile astfel încât ele să fie corelate cu performanța.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel