Kelemen Hunor, avertisment dur: Statul de drept nu funcționează

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă în cadrul Congresului care se desfășoară la Zalău, că statul de drept nu funcționează,  lipsind separația puterilor în stat.

"Încep cu problema cea mai gravă în 2017. Dacă reușim să ne ținem departe de lupta politică ce se dă între partidele politice române și ne axăm doar pe ceea ce se întâmplă în România, atunci, din păcate, tabloul pe care îl vedem este dezamăgitor. Nu funcționează statul de drept, nu funcționează democrația în România. Din păcate, nu putem vorbi de separația puterilor în stat în România, în ziua de azi, pentru că există foarte multe suprapuneri în ceea ce privește prerogativele și competențele puterilor de stat și există foarte multe abuzuri din cauza acestei lipse a separației puterilor în stat. Legislativul, instanțele judecătorești și Executivul parcă au intrat într-o competiție, într-o luptă. Practic, care își propune să aibă rezultat final desemnarea unui învingător ce va fi deținătorul adevărului absolut, ceea ce nu este bine deloc pentru că acest lucru duce la haos, duce la intimidare și la lipsa completă a unui stat de drept funcțional și eficient. (...) Niciodată nu știi exact ce se va întâmpla mâine", a precizat liderul UDMR, în raportul politic prezentat la Congresul UDMR, care se desfășoară la Zalău.

[citeste si]

Kelemen Hunor a adăugat că maghiarii din Transilvania vor ca promisiunile făcute în 1918, la Alba Iulia, să devină realitate, iar drepturile minoritarilor să nu existe doar pe hârtie.

"Noi, maghiarii din Transilvania, avem interesul ca România să fie un stat de drept funcțional, democratic, în care puterile de stat sunt separate, drepturilor minoritarilor să existe nu numai în sertare, pe hârtie, ci și în realitate și promisiunile care s-au făcut în 1918 să devină realitate și să fim recunoscuți ca minoritate, ca un factor făuritor de stat", a arătat liderul UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel