Jocurile Olimpice de Iarnă 2018. Raluca Strămăturaru, cea mai bună clasare a României la sanie din ultimii 24 de ani

Sportiva română Raluca Strămăturaru, care a reuşit cel mai bun rezultat al României la Jocurile Olimpice de iarnă în ultimii 24 de ani, a declarat, marţi, că locul 7 ocupat la sanie la Jocurile de la PyeongChang reprezintă încununarea muncii sale de până acum. 

A fost supergreu, mă bucur că am reuşit să mă concentrez şi să-mi stăpânesc emoţiile. Am făcut patru manşe curate, ceea ce mi-am şi propus. Acest loc 7 reprezintă încununarea muncii mele, mi-am dorit foarte mult să fac un rezultat bun, s-a întâmplat acum şi nu pot decât să fiu foarte fericită şi mulţumită. Pista este una dificilă şi s-a văzut că nu iartă. Sunt convinsă că acum lumea a văzut ce înseamnă sanie, ce înseamnă sporturile de iarnă şi poate vom fi sprijiniţi mai mult. Este un rezultat care mă face să merg mai departe, a declarat Raluca Strămăturaru după concurs, potrivit site-ului Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. 

Rezultatul Ralucăi Strămăturaru (32 de ani), legitimată la CSA Steaua, face ca România să fie a patra ţară la sanie individual feminin, având în vedere că sportiva noastră a fost devansată în clasamentul final de trei săniere din Germania, două din Canada şi una din SUA. 

A fost și pe primul loc

Raluca a făcut un concurs foarte bun, şi-a depăşit cea mai bună performanţă a ei. La un moment dat a fost pe locul întâi. Au venit însă nemţoaicele, apoi această fată din Canada, dar important este că suntem pe 4 în lume. Să ne bucurăm de acest rezultat şi să construim pe ce avem, a declarat, la rândul său, preşedintele COSR, Mihai Covaliu. 

Octavian Morariu, membru CIO şi fost preşedinte al COSR, a subliniat: Este un rezultat istoric, care nu a mai fost atins de peste 20 de ani. Nu ştiu câţi au remarcat, dar suntem a patra naţiune la această probă, după Germania, Canada şi SUA. Cei care pot să ajute sporturile de iarnă ar trebui ca acum să o facă. Pentru că aşa cum ne-au luat alţii locul la sporturile de vară, aşa şi noi putem să-i depăşim pe alţii la sporturile de iarnă. 

Raluca Strămăturaru va concura şi în proba de ştafetă pe echipe, în 15 februarie, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel