JO 2012 : Oscar Pistorius face istorie

Oscar-Pistorius_2267860b
Oscar-Pistorius_2267860b

Oscar Pistorius, alergătorul sud-african cu ambele picioare amputate, a intrat în istorie ca fiind primul sportiv cu handicap locomotor ce a concurat la Jocurile Olimpice. Acesta a participat la seriile de 400 m

Supranumit ”Blade Runner”, Oscar Pistorius este singurul alergător cu picioarele amputate ce participă la Jocurile Olimpice de la Londra. Atletul în vârstă de 25 de ani poartă  proteze din fibră de carbon la ambele picioare. În ciuda acestui fapt, acesta nu a fost descurajat și a concurat la seriile de 400 metri, unde s-a calificat pentru semifinale, obținând locul doi în seria sa cu timpul de 45.44 de secunde, informează Mediafax.

Deși a fost criticat, pentru faptul că protezele l-ar avantaja în obținerea unui rezultat mai bun, Pistorius a crezut în șansa sa, mai ales după decizia Comitetului Olimpic Sud-African care l-a selectat ca reprezentant al țării pentru probele de 400 metri și ștafetă 4x400 metri. Atletul sud-african s-a născut cu o malformație congenitală, astfel că la numai 11 luni i-au fost amputate ambele picioare. În trecut, sportivul a mai participat la Jocurile Paralimpice de la Atena din 2004 și 2008 de la Beijing. După terminarea Olimpiadei, intenționează să participe și la Jocurile Paralimpice, care vor avea loc în perioadă 29 august - 9 septembrie și unde va trebui să-și apere titlurile de la 100, 200 și 400 de metri. În 2011, la Daegu (Coreea de Sud), Oscar Pistorius a devenit primul sportiv cu handicap și campion paralimpic care a participat la Campionatele Mondiale de atletism. El a reușit să cucerească medalia de argint în proba de ștafetă 4x400 metri, luînd parte la serii, dar nu și la finală. La Londra, sud-africanul este înscris, de asemenea, la ștafeta de 4x400 m, cu echipa țarii sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel