IRES, șoc politic. Confuzie pe scena politică: Electoratul, dezorientat

Irina Constantin / 20 aug 2018 / 13:00 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

IRES a realizat o analiză cu privire la reprezentările în ceea ce privește orientarea ideologică a principalelor partide. 

Analiza a fost realizată în baza datelor SER 2016. Potriviti datelor, raportat la totalul electoratului, 40% consideră că PSD e un partid de stânga, 11% că e de centru, 18% de dreapta și 32% nu pot răspunde. 

Și despre ALDE, din totalul electoratului, 29% consideră că este de stânga și doar 8% de dreapta. 18% consideră că este un partid de centru. 

Aceeași părere majoritată este și despre UDMR: 27% de stânga, 22% de centru, 10% de dreapta.

(w670)

Surpriza vine la USR, unde este evident că electoratul este dezorientat: 23% susțin că e de stânga, 19% afirmă că e de centru și 18% că e de dreapta. 

Doar în cazul PNL, lucrurile sunt clare: 36% din totalul electoratului afirmă că este de dreapta, iar din electoratul interesat de politică, procentul e de 47% în acest sens. 

În cazul USR, procentele sunt asemănătoare și-n cazul electoratului interesat de politică. Practic, USR trăiește aceeași situație ca PMP, potrivit graficului. 

Situația este cu atât mai confuză, cu cât din totalul celor care declară că au votat USR, 7% consideră că sunt de centru, 21% de dreapta, 71% nu știu și niciunul nu se autopoziționează ca fiind de stânga.  Și-n cazul PSD, 21% din cei care au votat PSD se poziționează ca fiind de dreapta. 

(w670)


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25