Ioana Constantin: Europa și SUA să accepte să oprească sistemul SWIFT și Putin cedează în maximum 48 de ore

Ioana Constantin: Europa și SUA să accepte să oprească sistemul SWIFT și Putin cedează în maximum 48 de ore / Sursa foto: Facebook Ioana Constantin
Ioana Constantin: Europa și SUA să accepte să oprească sistemul SWIFT și Putin cedează în maximum 48 de ore / Sursa foto: Facebook Ioana Constantin

Ioana Constantin a subliniat importanța opririi sistemului SWIFT și în cazul Rusiei lui Putin.

'Europa și SUA să accepte să oprească sistemul SWIFT și Putin cedează în maximum 48 de ore.

Ar face imposibil ca instituțiile financiare să trimită bani în sau în afara Rusiei - un șoc dur pentru companiile din Rusia, dar și pentru nevoile lui Putin de a ține în picioare armata.

Biden a explicat ieri că se opun în principal Germania și Italia, dar și Ungaria. Balticii sunt principalii susținători ai eliminării Rusiei din sistemul global de plăți interbancare.

România ar trebui să ceară și ea scoaterea Rusiei din SWIFT, alături de Polonia, SUA și alte state baltice.

SWIFT este principala reţea internaţională de plăţi din lume. S-a putut în cazul Iranului. Azi de ce nu se poate?', a transmis Ioana Constantin.

Citește și Ioana Constantin: Rusia trebuie complet izolată

'Spre dimineață, ceea ce era doar teamă s-a transformat în teroare, în război adevărat. Federația Rusă e și azi la fel de odioasă ca în trecut. Rusia a atacat Ucraina, un stat suveran și rămâne de văzut unde se va opri delirul lui Putin, cu ce pierderi de vieți, cu ce teroare cumplită semănată.

România beneficiază de cea mai înaltă formă de securitate prin apartenența la NATO. Acum înțelegem cu toții cât de important e parteneriatul nostru cu NATO și SUA.

Să ne rugăm pentru oamenii din Ucraina, SUA și UE trebuie să reacționeze dur și sa se asigure că Putin va fi oprit cât mai rapid. Rusia trebuie complet izolată, iar solidaritatea cu Ucraina trebuie să fie deplină. #WEARENATO', a scris Ioana Constantin, într-un alt mesaj de pe pagina sa de Facebook.

Citește și Ioana Constantin: Ucraina, ca orice alt stat suveran, are dreptul să își aleagă propria cale, inclusiv apartența la NATO

'Apartenența la NATO dă României cea mai înaltă garanție de securitate și libertate. Vedem acum atacul odios al Federației Ruse asupra unei națiuni suverane, delirul unui dictator care modifică și harta lumii, dar și destinul unor oameni nevinovați. 

Ucraina, ca orice alt stat suveran, are dreptul să își aleagă propria cale, inclusiv apartența la NATO.

SUA și Uniunea Europeană trebuie să impună sancțiuni dure, solidaritatea cu Ucraina și cu toate statele unde Federația Rusă exercită presiune trebuie să fie puternică. 

Delirul din discursul lui Putin arată că agresiunea Federației Ruse nu se va opri și că nici ieri, nici azi, nici mâine între Rusia și valori precum libertatea, democrația, adevărul nu există nicio legătură. 

Și România trebuie să lupte activ pentru a descuraja propaganda rusă dusă în România, în ultimul an inclusiv de actori politici, demnitari ai statului român.', a transmis Ioana Constantin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel