EXCLUSIV  Întrebare pentru oamenii care s-au oripilat după mișcarea H&M pentru LGBT

H&M loveforall
H&M loveforall

Retailerul suedez H&M a lansat o colecție cu tematică LGBT în magazinele din România, doar în București, Brașov și Cluj.

Au urmat, pe Facebook, o serie de mesaje care arată mentalitatea românilor vizavi de comunitatea LGBT. Redăm o parte din ele:

1. Aș cumpăra și eu, dacă se promovează și dragostea om câine, dragostea lanț - cuie, dragostea abecedarului cu o bucată de polistiren, dragostea ca ură, dragostea ca rușine, dragostea ca ecuație matematică, și în general a numi dragoste orice acțiune, și parte din realitate. Totul e dragoste, nu? Până și ce nu e dragoste e dragoste. Era o glumă. Acum serios, nu este totul dragoste, că dacă totul este dragoste, cuvântul acela nu mai înseamnă nimic. E o problemă de definiții. Aici era esența glumei. Că fiecare grup își alege, ca să fiu mai tehnic, conținutul definiției cuvintelor. Adică ceea ce ei numesc dragoste, eu pot numi perversiune. Adică eu pot categorisi atractia sexuală față de membri de același sex cu acest cuvânt. Nu intru aici în motivații, că e o discuție mai degrabă de semantică ce vreau eu să spun. Chiar în exemplul dat, cred că relația de atașament și sentimentul față de pisică și cel față de prieteni este diferit calitativ și cantitativ, dar folosiți același cuvânt.

2. Felicitări! O să pierdeți mulți clienți, printre care şi eu.

3. Felicitări H&M! din păcate România nu este pregătită pentru campanii de genul acesta, dar cu pași mici cu siguranță vom învață cu toții lecția toleranței, orientarea sexuala nu trebuie asociată cu ideea de "normal" sau de "anormal", de "imoral" sau "moral"!!! Iubirea e iubire.

4. Normalitatea nu o sarbatoriti?... unfollowed.

5. Șters coș de cumpărături, șters aplicatie și nici in magazin nu mai calc.

6. Băi, pe ce lume trăim? Lăsați biserica și ce alte normalități visați voi în bula voastră? Sunt acum în New York și toate brandurile mari au colecții sau promoții care susțin campania, ba chiar în curțile bisericilor sunt arborate steagurile SUA și PRIDE. Da, ați citit bine, în curțile bisericilor. Pentru că Dumnezeu (oricare ar fi acela pentru fiecare dintre noi) a zis să-ți iubești aproapele, nu să-l urăști, nu?

După valul de mesaje, H&M a avut o nouă postare:

”Vă mulțumim tuturor pentru opiniile din discuția curentă. Cu colecția capsulă #LoveForAll susținem în continuare comunitatea LGBTQI, prin celebrarea dragostei și conștientizarea luptei pentru drepturi egale, diversitate și inclusivitate. Respectăm toți oamenii și așteptăm de la persoanele care participă la discuții în cadrul postărilor noastre că se vor respecta reciproc. Toate comentariile ofensatoare și abuzive vor fi ascunse, mesajul nostru fiind unul puternic împotriva exprimărilor de ură între oameni. Iubirea este iubire! Vă rugăm să fiți amabili unii cu ceilalți”.

Ce am găsit la mall

Colecția #LoveForAll este disponibilă în magazinele H&M din Afi Cotroceni, Unirea Shopping Center (București), Iulius Mall (Cluj-Napoca) și Coresi (Brașov)".

Pentru că hainele din colecție nu sunt disponibile online, am fost astăzi în Afi Cotroceni și Unirea Shopping Center (București) pentru a vedea dacă se mai găsesc. Pe 6 iunie, H&M a făcut anunțul, iar miercuri, stocurile nu mai erau atât de mari. În Afi Cotroceni, mai erau doar câteva tricouri mărimi S sau XS, dar și câteva costume de baie, ce-i drept în număr mai mare. În Unirea Shopping Center, nu găseai foarte multe mărimi. În orice caz, prețurile erau extrem de mici, pornind de la circa 29 lei până la aproximativ 80 lei. Deși este multă ură aruncată pe pagina de Facebook a magazinului, în teren, produsele nu se mai găsesc în afară de mărimi XS sau S și, cu puțin noroc, câte un M. Deci, campania de promovare pare a fi un succes.

Cât despre oamenii care spun că nu mai intră în H&M (cel mai probabil până la prima reducere), i-aș întreba dacă renunță și la folosirea calculatorului ținând cont că Alan Mathison Turing, geniul matematic, și părintele calculatorului a fost homosexual.

Anunțul postat zilele trecute pe Facebook de H&M sună astfel:

”Sărbătorim iubirea și egalitatea în toate formele ei! 10% din vânzările acestei colecții merg către susținerea campaniei ONU: Libertate & Egalitate (UN Free & Equal). Află mai multe pe www2.hm.com/ro_ro/femei.html #HM

Colecția #LoveForAll este disponibilă în magazinele H&M din Afi Cotroceni, Unirea Shopping Center (București), Iulius Mall (Cluj-Napoca) și Coresi (Brașov)".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel