Închisoare pentru protestatari. Proiect

A protesta poate deveni faptă penală. Un proiect care prevede închisoare de până la trei ani pentru protestatarii care împiedică activitatea Guvernului a ajuns în Senatul României.

Elena Calistru, președintele ONG-ului Funky Citizen, a atras atenția asupra unui proiect de lege care prevede închisoare de la șase luni la trei ani, dar și interzicerea anumitor drepturi pentru protestatarii care intenționează schimbări constituționale, îngreunează sau împiedică exercitarea puterii de stat.

"Parlamentul nostru lucrează. Vă reamintesc că purtătorul de cuvânt al PSD povestea cum protestatarii au împiedicat activitatea guvernului. Deci mare atenţie. A protesta ar putea deveni curând fapta penală", a scris acesta pe Facebook.

Este vorba despre o manipulare menită să scoată în strada din nou românii. Tudor Ciuhodaru, care se presupune că ar fi inițiat respectivul proiect de lege, infirmă faptul că proiectul se referă la manifestații pașnice sau la proteste precum cele care au avut loc în luna februarie.

”Cine face astfel de lucruri nu a citit acest proiect legislativ. Se referă la manifestările extremiste, separatiste, revizioniste, cele prin care se atacă esența statului român. Proiectul de lege se referă la altceva, nu la protestele de stradă ca cele de până acum”, a spus Tudor Ciuhodaru, senator PSD, la Antena 3, vineri dimineața.

[citeste si]

Iată documentul care a ajuns în Senat:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel