Încă o țară își mută ambasada în Ierusalim

Exemplu dat de președintele american Donald Trump a fost urmat de alte state.

Paraguay este cel de-al cincilea stat care a anunțat că își va muta ambasada din Tel Aviv în Ierusalim, informează presa din Israel. Cel care a deschis lista a fost miliardarul Donald Trump. Președinte al Statelor Unite ale Americii, Trump a anunțat că nu face altceva decât să pună în aplicare convenții încheiate cu peste un deceniu înainte ca el să ajungă la Casa Albă. După SUA, au existat alte patru state, printre care și România, care au făcut același anunț.

[citeste si]

Informații contradictorii

Horacio Cartes, șef al statului Paraguay, a declarat, în Asuncion, că și ambasada țării sale se va muta în Ierusalim, anunț făcut cu ocazia sărbătoririi a 70 ani de la crearea Israelului. Liderul statului sud-american este la final de mandat și a spus că speră ca mutarea să fie făcută până în august anul acesta. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Paraguay a precizat că încă nu este o decizie definitivă.

Guatemala a decis că își mută ambasada în Ierusalim, Guatemala, România și Cehia și-au anunțat intenția de a face același lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel