În câteva ore vom face cunoștință cu noile telefoane iPhone

ios-7
ios-7

În câteva ore se va lansa iPhone 5S, despre care se crede că va rezolva toate problemele vechiului model. Deja la magazinele Apple încep să se formeze cozi. 

Informaţiile neoficiale  arată cum Apple se îndepărtează tot mai mult de strategia impusă de fostul preşedinte Steve Job şi caută noi zone de creştere pe o piaţă care se apropie rapid de maturitate, atacată la toate nivelurile de grupul sud-coreean Samsung. Apple va prezenta noile modele, iPhone 5S şi iPhone 5C, o variantă cu preţ mai mic, la un eveniment organizat marţi, 10 septembrie, la sediul companiei din Cupertino, California.

Noutăți

La iPhone 5S, ceea ce surprinde în astfel de imagini este butonul Home al telefonului. În locul variantei normale, imaginile arată butonul home cu un cerc alb în jurul lui. Fanii brandului speculează că acesta ar putea fi cititorul de amprente, dar nimic nu e sigur.

La nivel de design, este aproape sigur că Apple nu va umbla în niciun fel la schimbarea formei noului iPhone 5S. Este posibilă însă o restilizare a acestuia, care, alături de câteva noutăţi de soft şi construcţie, vor face diferenţa, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul iPhone 4 şi iPhone 4S. E posibil ca la această lansare să nu avem parte de un ecran mai mare. Probabil că vom avea acelaşi display, cu Retina.

Una dintre noutăţi va fi culoarea telefonului. Pe internet au apărut deja câteva versiuni cu un iPhone 5S de culoare aurie, dar şi un model gri metalizat, pe lângă cele clasice, în alb şi negru.

Posibile specificații tehnice 

Revistele şi site-urile de specialitate au prezentat în ultimele săptămâni mai multe informaţii despre un nou flash LED, dar şi despre o cameră foto îmbunătăţită. De asemenea, se vorbeşte despre următorul procesor A7, ceea ce nu ar trebui să fie o surpriză prea mare. iPhone 4 a venit cu un procesor A4, iPhone 4S a avut un procesor A5, iar iPhone 5 a avut un procesor A6. Zvonurile în această direcţie susţin că Apple s-a orientat spre un procesor dual-core care ar trebui să sporească cu o treime viteza telefonului.

Un nou sistem de operare

Nu trebuie să uităm nici de sistemul de operare, iar aici iOS 7 pare să fie alesul Apple. Sunt şanse mari ca alături de acest nou iPhone să vedem şi noul sistem de operare, probabil cu câteva aplicaţii dedicate exclusiv modelului 5S.

Prețul

Un aspect important îl reprezintă preţul. Se pare că Apple îşi va păstra aceleaşi reguli ca şi în lansările precedente, adica preţuri ce vor varia între 199 şi 399$. Despre iPhone 5C, varianta “low-cost”, probabil preţul va fi cu 100 de dolari mai mic, însă presa din Statele Unite scrie că modelul ar putea fi lansat exclusiv pe piaţa din China, ca o măsura împotriva dominaţiei Samsung în zonă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel