Haltere: România are ca obiectiv câştigarea a 5-7 medalii la Campionatele Europene pentru juniori şi tineret de la Bucureşti

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad, a declarat, pentru AGERPRES, că România are ca obiectiv câştigarea unui număr de 5-7 medalii la Campionatele Europene pentru juniori (Under-20) şi tineret (Under-23) care se vor desfăşura în perioada 18-27 octombrie la Bucureşti.

'Europenele Under-20 şi Under-23 nu trebuiau să aibă loc la Bucureşti. Noi aveam un Campionat European de cadeţi, Under-17, dar l-am dat în Israel şi am luat noi CE U20 şi U23. Obiectivele noastre la această competiţie sunt bineînţeles cât mai multe medalii în probele olimpice şi neolimpice.

Mai exact ne dorim între 5 şi 7 medalii. Anul trecut în Polonia am câştigat 20 de medalii, dar nicio competiţie nu seamănă cu alta', a spus Vlad. El a menţionat că Europenele sunt importante şi pentru că reprezintă criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

'Practic sunt două competiţii pe care le vom găzdui la Bucureşti, pentru că sunt Europenele de juniori, mai exact Under-20, şi Europenele Under-23. Iar concursul este unul foarte important pentru că reprezintă criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice, iar unii dintre sportivii noştri mai au şanse de calificare.

Sistemul actual permite să concurezi la câte competiţii vrei, dar minimum 6 cu 18 luni înainte de Jocurile Olimpice. Mai exact de la 1 noiembrie 2018 până la 30 aprilie 2020. Iar pentru sportivii noştri se poate spune că este un avantaj faptul că vor concura acasă. În primul rând pentru că nu vor face deplasarea', a menţionat preşedintele. Bianca Molie (U23, categoria 64 de kilograme) şi Paul Dumitraşcu (U20, categoria 73 de kilograme) sunt doi dintre sportivii români care vor încerca să câştige un punctaj cât mai mare pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

'Lotul nostru nu este încă definitivat, dar vom participa cam cu 30 de sportivi. Avem sportivi care sunt angrenaţi în calificările pentru Tokyo atât la Under-20, cât şi la Under-23. Ca exemple îi pot da pe Bianca Molie şi pe juniorul Paul Dumitraşcu. Acesta, de altfel, a reuşit anul trecut să ia medalie de argint la Campionatele Europene de seniori la categoria 69 de kilograme, dar acum va concura la 73 de kilograme.

Calificarea este un pic mai complicată, nu contează neapărat ca un sportiv să ia medalia de aur, contează greutatea ridicată, rezultatul i se înmulţeşte cu un coeficient şi greutatea corporală şi la final reiese un punctaj. Anul viitor când se trage linie e important să fii în primii 10 ca punctaj pe categorie. Ceea ce nu e simplu deloc pentru Dumitraşcu, de exemplu, pentru că asiaticii domină categoria 73 kg. Chiar sunt curios câţi sportivi din Europa vor ajunge să se califice la Jocurile Olimpice.

Acum nimeni nu poate să spună 'Gata, sunt calificat la Tokyo'. Nici campionii mondiali en titre, nimeni, pentru că în aprilie fiecare sportiv mai este obligat să mai participe la minimum două competiţii din cele 6. Nimeni nu are siguranţa participării în momentul în care vorbim', a mai afirmat Nicu Vlad. Campionatele Europene pentru juniori (Under-20) şi tineret (Under-23) se vor desfăşura în perioada 18-27 octombrie la RIN Grand Hotel (Sala Bucureşti) din Capitală. România a încheiat Campionatele Europene de haltere pentru juniori (U20) şi tineret (U23) de la Zamosc (Polonia), în 2018, cu un bilanţ de 20 de medalii, dintre care 8 de aur, 4 de argint şi 8 de bronz, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel