Florin Popescu în pas de voie

Deputatul, pana de curand apartinand Partidului Miscarea Populara, ramane cu imunitate.

 Pana una-alta. Domnul Florin Popescu, fiindca nu a existat un cvorum in Parlament, se bucura in continuare de imunitate. Adica nu poate fi arestat sau perchezitionat. Ceea ce nu-i impiedica catusi de putin pe procurori sa-si finalizeze ancheta. Si sa intocmeasca un rechizitoriu. La randul sau, deputatul Florin Popescu ii poate pofti politicos sa-si execute perchezitiile planificate. Nimic nu-l impiedica pe deputat sa inlesneasca ancheta facuta de procurorii DNA. Se poate spune ca majoritatea din Camera Deputatilor a construit un zid de protectie in jurul acestui baron basist?

Pentru a nu lasa loc niciunui dubiu in ceea ce priveste pozitia mea, voi face cateva precizari. Prima este ca am candidat in acelasi colegiu, Targoviste, cu domnul Florin Popescu. Eu pentru Senat, domnia sa pentru Camera Deputatilor. A avut loc, cum era si firesc, o confruntare politica. In cursul careia eu am incercat sa fac cateva demonstratii privind abuzurile si ilegalitatile savarsite de acesta in anii in care a fost presedinte al Consiliului Judetean si unul dintre cei mai vajnici colaboratori ai doamnei Elena Udrea. La randul sau, domnul Florin Popescu m-a atacat. Incercand sa loveasca in familia mea. Acuzandu-ma de fapte incredibile. De la pedofilie, la homosexualitate, trafic de stupefiante si trafic de minori. Nu mai insist. Eu am castigat alegerile cu votul cetatenilor, iar domnul Florin Popescu, marele basist, cu ajutorul redistibuirii. Printr-un artificiu. Nu am, prin urmare, nici cel mai mic motiv sa-l simpatizez pe acest individ. Dar atitudinea mea subiectiva este una si tentativa mea de a judeca in mod obiectiv situatia unui om este alta.

Eu nu ma substitui niciodata justitiei. Si nici macar procurorilor care, din punctul meu de vedere, sunt avocati ai statului si nu parte a justitiei. Atata timp cat scrie in lege, e dreptul lor sa aresteze pe cine vor, cand vor chiar si in dispret fata de ideea de libertate si de principiile vizand drepturile omului. In acelasi fel, ei pot solicita, pentru ca legea este stramba si le permite acest lucru, la cativa ani de la savarsirea prezumtivelor fapte, arestrea unei persoane.

Faptul ca eu unul nu vad cum ar contribui, la o distanta de doi ani, arestarea unei persoane la protejarea probelor sau a societatii pe care domnul Florin Popescu cel mult a furat-o, dar nu i-a pus totusi cutitul in gat, din partea mea procurorii nu au decat sa ceara Camerei Deputatilor, in plina campanie electorala, sa se intruneasca pentru a vota ridicarea imunitatii acestuia.

Citește mai multe pe CorectNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel