Florin Cîţu, dorit preşedinte la Senat dacă Ciucă va fi premier - surse

Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu / Foto: gov.ro

Florin Cîţu, preşedintele PNL, ar putea fi preşedintele Senatului dacă Nicolae Ciucă va ocupa funcţia de premier într-un Guvern cu PSD. 

Mai mulți lideri PNL sunt nemulțumiți de posibilitatea unui guvern PNL - PSD și sunt speriați de scindarea partidului dacă Nicolae Ciucă va fi premier în Guvernul format cu PSD.

Astfel, surse liberale spun că în acest scenariu, liderii îi sugerează lui Florin Cîțu să fie președintele Senatului. După ultimele nemulțumiri din PNL pentru un posibil Guvern cu PSD, cu Nicolae Ciucă să fie premier, liberalii discută despre un scenariu nou, care să nu scindeze partidul, mai ales că în presă au apărut informații că președintele Klaus Iohannis ar fi sunat anumiți lideri PNL, iar cel mai probabil PNL se va îndrepta spre un Guvern cu PSD. În plus, liderii respectivi s-ar fi și laudat în partid cu telefonul primit de la președinte, spun surse politice citate de Mediafax.

„Dacă va fi un Guvern cu PSD, iar Ciuca premier, atunci Florin Cîțu ar trebui să fie președintele Senatului”, susțin liberalii din partid, potrivit surselor citate.

Florin Cîțu nu și-a exprimat vreo opinie deocamdată, după discuțiile tensionate cu liderii din teritoriu.

În PNL este luat în calcul ca Florin Cîțu să rămână doar președintele PNL, dacă nu va fi la Senat, dar asta va genera nemulțumire în partid, mai spun sursele citate.

Bogdan Chirieac: Cîţu şi Ciolacu, doi oameni responsabili 

"Dacă preşedintele Klaus Iohannis va dori să facă în cei trei ani de mandat rămaşi cât nu a făcut în primii şapte, atunci cel care ar trebui să îi armonizeze ar trebui să fie însuşi preşedintele Klaus Iohannis. Să nu uităm că România are un singur program de guvernare acum şi anume PNRR-ul. Acela este programul de guvernare care va trebui îndeplinit de orice partid va fi la putere în România. În PNRR, sunt foarte multe modificări legislative. Inclusiv închiderea centralelor pe cărbune şi înlocuirea lor cu altceva. România nu a reuşit niciodată să facă investiții în infrastructura de mare anvergură, cum e cazul acum.

Toate lucrurile astea trebuie îndeplinite şi cei trei ani de mandat rămaşi ai preşedintelui Iohannis ar putea să fie un prilej să armonizezi pe toată lumea. Până la urmă, ne-am săturat de politica de anii '90 pe care o mai practică Dacian Cioloș - nu USR-ul - în momentul ăsta: "cutare e ciumat, nu am ce vorbi cu el", "cutare e nu ştiu cum". Domnule, eşti în secolul 21, după 30 de ani de democraţie. Hai să vă înţelegeţi unii cu alţii, că poate în urma voastră rămâne şi o ciosvârtă de autostradă, şi o centrală nu ştiu pe ce - că nu mai e clar ce e ecologic în lume şi ce nu mai e... 

Eu sunt optimist cu ceea ce se prefigurează acum (n.r. coaliția PSD-PNL). Sunt doi oameni responsabili şi Ciolacu şi Cîțu, au în spate partidele lor politice. Acum... că sunt o mulţime de aripioare şi prin PSD şi prin PNL, care, cum, în ce fel... Dar hai să stea la masă. Şi, aici, esențial este președintele Iohannis. Poate, data viitoare când vine în România, ne poate ajută un pic, este mare nevoie", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel