Finanțare UAT. Paul Stănescu, apel către primari: ”Vă rog din suflet”

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prezent la lucrările Adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), le-a cerut primarilor să se implice în găsirea unei formule de finanţare a unităţilor administrativ teritoriale (UAT) pentru anul următor. 

"Codul finanţelor publice locale e gata. Îi spuneam domnului preşedinte Drăghici (Emil Drăghici, preşedintele ACoR - n.r.): 'Nu avem esenţa, nu avem inima codului: formula de finanţare a UAT-urilor'. Eu fac apel aici la dvs, la toţi colegii primari, la Asociaţia Comunelor, Asociaţia Oraşelor, Asociaţia Municipiilor şi Asociaţia Judeţelor să găsim cu toţii o formulă, să găsim cea mai bună formulă, să o punem în practică, pentru că la nivelul Guvernului şi la decizia prim-ministrului am hotărât ca toate programele să fie multianuale. Dacă toate programele o să fie multianuale pe toate ministerele Guvernului României, avem şi nevoie de bugete multianuale, avem nevoie de o formulă în care cu toţii să ne facem un calcul pe termen mediu şi lung", a spus el.

”Vă rog din suflet”

Vicepremierul a invocat experienţa primarilor în vederea identificării unei formule. 

"Marea mea rugăminte către voi toţi, pentru că aveţi multă experienţă şi sunt convins că putem să facem acest lucru, nu în fiecare an să venim pompieristic să vorbim de anumite lucruri: că excedentul e prea mare, că e prea mic, că luăm din el... Ştiţi bine aceste lucruri. Eu vă rog din suflet ca anul acesta să avem pentru anul viitor o formulă de finanţare a tuturor UAT-urilor din această ţară", a declarat Stănescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel