FIAT 850 din 1969, la RAR Caraş Severin

O nouă maşină de epocă a ajuns pe mâinile celor de la RAR. 

"Un colecționar de mașini clasice ne-a încântat cu micul FIAT 850 pe care l-a adus la RAR Caraș-Severin. Cu un motor de 843 cmc plasat în partea din spate, care nu impresionează prin performanțele sale, mașina fabricată în anul 1969 are totuși un farmec aparte, completat și de atenția cu care proprietarul o îngrijește", transmite RAR pe Facebook.

Fiat 850 este o mașină produsă de constructorul italian Fiat între anii 1964 și 1973. A fost o continuare a modelului Fiat 600 și a fost concepută ca o mașină mică și economică pentru piața europeană. Iată câteva informații cheie despre Fiat 850:

Design: Fiat 850 a fost disponibilă în mai multe variante de caroserie, inclusiv berline, coupé-uri și cabriolet-uri. Designul era tipic pentru era sa, cu linii simple și o formă compactă.

Motorizare: Fiat 850 era echipată cu un motor de 4 cilindri în linie cu capacitatea cilindrică de 843 cmc (de aici și denumirea "850"). Puterea motorului varia în funcție de versiune, dar se situa în general între 34 și 49 CP. Mașina era propulsată pe puntea spate.

Performanțe: Datorită greutății reduse și a motorului relativ mic, Fiat 850 era o mașină destul de agilă pentru vremea sa. Cu toate acestea, performanțele nu erau impresionante, iar viteza maximă varia în funcție de versiune.

Popularitate: Fiat 850 a fost destul de populară în Italia și în alte părți ale Europei, datorită prețului accesibil și a dimensiunilor compacte. A fost folosită în mod obișnuit ca mașină de familie și ca mașină de oraș.

Moștenire: Fiat 850 a fost înlocuită ulterior de modele precum Fiat 127 și Fiat 128. Cu toate acestea, mașina a lăsat o amprentă semnificativă în istoria automobilelor Fiat și este încă apreciată de colecționarii de mașini clasice pentru designul său retro și pentru faptul că a fost una dintre primele mașini produse în masă de Fiat cu motorul amplasat în spate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel