Fetiță de 2 ani, găsită moartă în casă. Concluzia IPJ Harghita după necropsie

Fotografie creată de Ksenia Chernaya, de la Pexels
Fotografie creată de Ksenia Chernaya, de la Pexels

IPJ Harghita a făcut câteva precizări după necropsia efectuată în cazul fetiței de doi ani găsită moartă în casă. 

Moartea fetiţei de 2 ani, din localitatea Plăieşii de Jos, a fost neviolentă, iar vânătăile de pe corp nu au legătură cu decesul, a informat duminică IPJ Harghita, conform Agerpres. 

'În urma efectuării necropsiei, rezultatul a reliefat o moarte neviolentă, leziunile traumatice existente pe corpul victimei neavând legătură de cauzalitate cu decesul. În cauză a fost înregistrat un dosar penal pentru ucidere din culpă, cercetările fiind continuate, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Miercurea-Ciuc, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul fetiţei', se precizează în informarea IPJ Harghita.

Potrivit sursei citate, cercetările au arătat că sâmbătă, în jurul orei 10,00, minora s-ar fi culcat, iar părinţii, îngrijoraţi de faptul că fetiţa nu se mai trezeşte, au contactat Serviciul de Ambulanţă Harghita - Punctul de lucru Plăieşii de Jos. Echipajul sosit la faţa locului a constatat decesul fetei.

'Din primele cercetări, a rezultat faptul că părinții minorei, îngrijorați de faptul că aceasta nu se mai trezește, au contactat Serviciul Județean de Ambulanță Harghita – Punctul de lucru Plăieșii de Jos pentru solicitarea de asistență medicală de urgență. Personalul echipajului de ambulanță deplasat la fața locului a constatat decesul minorei, după care a sesizat Poliția cu privire la aspectele constatate', transmitea Poliția, sâmbătă.

Mama fetei ar fi spus că aceasta s-a născut cu probleme cardiace, dar care nu erau cunoscute de medicul de familie

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, că, potrivit apelului primit, fetiţa ar fi fost inconştientă, dar aceasta a fost găsită decedată şi nu a putut fi resuscitată. De asemenea, el a menţionat că fata avea vânătăi la nivelul coapsei şi feţei, iar mama a explicat că, în ultima vreme, a căzut de mai multe ori.

La rândul său, primarul comunei Plăieşii de Jos, Andras Zoltan, a precizat, pentru Agerpres, că fetiţa era deja moartă de 2-3 ore atunci când a ajuns echipajul de Ambulanţă, iar mama fetei a spus că aceasta s-a născut cu probleme cardiace, dar care nu erau cunoscute de medicul de familie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel