Urmărește emisiunea live


Fermierii români, vârsta cea mai avansată din UE, potrivit Eurostat

România se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană când vine vorba de ponderea tinerilor care lucrează în agricultură, arată datele publicate joi de Eurostat.

În anul 2016, în UE erau 10,3 milioane persoane care lucrau ca manageri de fermă. În România aproximativ o treime dintre fermieri aveau o vârstă de peste 65 de ani şi doar 11% sunt fermieri tineri cu vârsta de sub 40 de ani. Tinerii fermieri sunt puţini în special în Cipru (3,3% din managerii de fermă), Portugalia (4,2%), Marea Britanie (5,3%), Danemarca, Malta şi România, toate sub 10%.

Statele membre UE unde fermierii tineri au o pondere mai mare sunt Austria (22,2%), Polonia (20,3%) şi Slovacia (19%). De asemenea, profesia de fermier este dominată de bărbaţi, doar o treime (29%) dintre managerii de fermă din UE fiind femei. În cazul tinerilor fermieri, proporţia femeilor este şi mai mică (23%).

Datele publicate anterior de Eurostat arătau că o treime din toate fermele din UE sunt în România, dar acestea reprezintă doar 3,4% din producţia blocului comunitar. Explicaţia o constituie faptul că nouă din zece ferme din România (92% sau 3,1 milioane) au o suprafaţă mai mică de cinci hectare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel