Federer vrea să redevină numărul 1

Tenismanul elveţian Roger Federer speră să redevină numărul 1 mondial cu ocazia turneului ATP de la Rotterdam, săptămâna aceasta. Pentru asta, trebuie să obţină calificarea în semifinale şi să-l elimine eventual, pe Stan Wawrinka, în sferturi.

„Sper să redevin numărul 1 mondial săptămâna aceasta, a declarat luni recentul câştigător al Openului Australiei şi actualul număr 2 mondial, devansat doar cu 155 de puncte de spaniolul Rafael Nadal, care nu dispută niciun turneu săptămâna aceasta.

„Să ajung să recâştig această poziţie ar fi incredibil. Este excitant să-l văd pe Stan în partea mea de tablou şi este super că el a revenit (Wawrinka a revenit în competiţie în ianuarie, după şase luni de absenţă din cauza unei operaţii la un genunchi - n.r.), a adăugat Federer, deţinătorul a 20 de titluri de Mare Şlem.

„Să joc pentru primul loc este deja genial oricare ar fi adversarul, însă să o fac împotriva lui Stan asta ar fi puţin ca o finală de Mare Şlem, un meci mare, a spus Federer, care s-a impus deja la Rotterdam, în 2005 şi 2012.

Federer ar putea deveni cel mai vârstnic număr 1 din istorie


Înaintea unei eventuale întâlniri cu compatriotul său, Federer va debuta la Rotterdam miercuri, în faţa belgianului Ruben Bemelmans, jucător venit din calificări.

Dacă va urca pe primul loc mondial, pentru prima dată după octombrie 2012, Federer va deveni, la 36 de ani, jucătorul numărul 1 mondial cel mai vârstnic din istoria tenisului, în faţa americanului Andre Agassi, care avea 33 de ani când a reuşit acest lucru.

În ce priveşte continuarea sezonului său, elveţianul, care anul trecut a renunţat la turneele pe zgură pentru a putea obţine un al 8-lea titlu la Wimbledon (pe iarbă), a precizat că programul său va fi „lejer dacă va juca pe această suprafaţă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel