FED CUP: România a învins Serbia și s-a calificat în Grupa Mondială II

Echipa României de Fed Cup a trecut de reprezentativă similară a Serbiei și s-a calificat în Grupa Mondială II.

Update 18:29 - România a trecut de Serbia cu scorul de 4-1, în barajul pentru calificarea în Grupa Mondială II a Fed Cup. În ultimul meci al confruntării, perechea "tricoloră" formată din Monica Niculescu și Irina Begu a câștigat partida cu sârboaicele Jovana Jaksic/Nina Stojanovic, care au abandonat în primul set, la scorul de 2-1 pentru românce. România a revenit astfel în Grupa Mondială II a Fed Cup, după o pauză de 15 ani.

Știrea inițială:

Sorana Cîrstea a adus duminică după-amiază punctul decisiv României în confruntarea cu Serbia, după ce a trecut în trei seturi (6-3, 6-7, 6-3) de Bojana Jovanovski. Românca a fost aproape de o victorie în două seturi, când în actul secund a condus cu 5-2. Sârboaica a revenit însă și a împins meciul în decisiv, unde Sorana Cîrstea nu i-a lăsat prea multe șanse și a calificat echipa de Fed Cup a României în Grupa Mondială II.

Simona Halep a jucat două meciuri într-o zi

Înainte de victoria Soranei, cea mai bine clasată româncă în topul WTA, Simona Halep, a fost nevoită să joace două meciuri într-o singură zi, iar oboseala și-a spus cuvântul în cazul ei. Partida Simonei cu Bojana Jovanovski a început sâmbătă, însă a fost oprită în primul set, la scorul de 3-1 pentru româncă, din cauza ploii care a căzut peste București. Meciul s-a reluat a doua zi, de la ora 10:00, iar Simona Halep a câștigat în două seturi (6-2, 6-4) și a făcut 2-0 pentru România, primul punct fiind obținut sâmbătă, de Sorana Cîrstea, în urma victoriei cu Ana Ivanovici

La o distanță de doar jumătate de oră față de partida cu Jovanovski, Halep a trebuit să intre din nou în arenă, de data aceasta împotriva Anei Ivanovici, aflată la prima partidă a zilei. Mai proaspătă, sârboaica a trecut de româncă în două seturi (6-3, 7-6) și a câștigat primul punct al Serbiei, făcând 2-1 pentru "tricolore" la general. 

Victoria de duminică a Soranei Cîrstea a adus punctul decisiv României, care conduce Serbia cu 3-1 și câștigă barajul, calificându-se în Grupa Mondială II a Fed Cup. În aceste condiții, meciul de dublu (Irina Begu/Monica Niculescu - Jovana Jaksici/Nina Stojanovici) va conta doar pentru palmares.

Vezi și: Simona Halep a câștigat Fed Cup Heart Award 2014

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel