EXCLUSIV  #farapenali, ”semnată” de persoane decedate. Moșteanu: Or fi, foarte bine. Să-și facă treaba

Inițiativa "Fără Penali în Funcții Publice" se pare că a fost semnată și de persoane decedate. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanții primăriei conduse de Gheorghe Falcă. Acuzațiile curg și din partea USR.

Gheorghe Falcă a lansat un nou atac la adresa reprezentanților USR Arad, după ce aceștia ar fi cerut urgentarea verificării semnăturilor de pe listele strânse în cadrul Inițiativei "Fără Penali în Funcții Publice" până vineri.

Vicepreședintele USR susține că primăria a ținut listele intenționat mai mult decât era cazul. ”Problema reală este că el a stat cu 15.500 de semnături o săptămână, fără să le dea drumul, că au fost depuse în două tranșe. Și asta a făcut ca 15.500 sau 21.000 de arădeni să nu conteze în povestea asta. Am riscat să nu putem depune inițiativa. Noroc că aveam 23 de județe în care aveam 20.000 de semnături. Dacă erau 21 de județe și Arad era al 21-lea, nu depuneam inițiativa, deci asta e problema reală.”, a declarat Ionuț Moșteanu, vicepreședinte USR.

Mai mult, primarul arădean susține că au existat probleme grave cu privire la semnăturile strânse pe raza județului.

Motive de invalidare

În privința motivelor de invalidare a mai multor semnături, Primăria Arad a menționat că au fost identificate probleme precum „persoane cu domiciliu în altă localitate şi fără reşedinţă în municipiul Arad, persoane cu domiciliul în altă localitate, deşi în dreptul lor era menţionat un domiciliu din Arad, minori, persoane cu acte de identitate expirate înainte de perioada de referinţă şi/sau CNP eronat, CNP/CI aparţinând altor persoane, persoane care nu au existat şi nu există în bazele de date studiate, adrese inexistente, CNP/CI inexistente s.a.", conform Aradon.

Mai mult, Primăria Arad a transmis și un comunicat de presă în care menționează și că printre „semnatari" au existat și persoane decedate. În același document se dau și două exemple: o persoană decedată în 14 august 2016, cea de a doua în 23 octombrie 2017, conform aceleiași surse.

Răspunsul USR

Contactat de DC News, Ionuț Moșteanu a declarat că era normal ca primăriile să verifice listele pentru că nu se aștepta nimeni să fie toate semnăturile corecte."Or fi, să își facă treaba. Și mie la Pitești mi-a invalidat primăria PSD 14%, ba că e greșită adresa, ba că nu are al doilea prenume. Foarte bine, adică asta trebuia să facă primăriile. Numai că unii au făcut-o cu exces de zel, la virgulă, alții au zis ca dacă e Ion Popescu și ală a CNP-ul și dacă îl cheamă Dorel Ion Popescu, înseamnă că e tot ăla (...) El acum vine și spune că sunt doi morți pe liste din 20.000. Or fi niște liste greștie, foarte bine, asta trebuie să facă primăriile. Nu se aștepta nimeni să fie toate corecte în momentul în care le aduni de pe stradă. ", a declarat Ionuț Moșteanu pentru DCNews.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel