Extrădarea lui Hayssam, o diversiune creată de Băsescu în favoarea lui Geoană

titus-corlateanu-si-mircea-geoana
titus-corlateanu-si-mircea-geoana

Traian Băsescu a dat vina pe Titus Corlățean pentru că nu a fost încă extrădat singurul condamnat pentru terorism,în România, Omar Hayssam. La Radio România, președintele a spus că a semnat un acord de extrădare cu omologul său sirian, care l-ar putea readuce în țară pe fugar. Din cauză că acordul s-a blocat la Comisia de Politică Externă a Senatului, nefiind ratificat, Hayssam nu poate fi preluat de autoritățile românești, a concluzionat Traian Băsescu. Președintele a indicat și numele celui vizat: Titus Corlățean.

În realitate, la Comisia respectivă au fost încheiate audierile reprezentaților MAE, iar senatorii se pregăteau să propună ratificarea acordului când au izbucnit în Siria proteste violente, soldate cu mii de morți, care au scandalizat Uniunea Europeană. O decizie luată la nivel comunitar a impus înghețarea oricăror relații cu regimul sirian. România este obligată să susțină sancțiunile luate de UE împotriva dictaturii Ashad, deci nu poate ratifica acorduri, indiferent de motivație. Mai mult, senatoirii PDL și UNPR au fost de acord cu poziția UE și au votat în favoarea înghețării relațiilor cu Siria.

Traian Băsescu, prin acuzația incorectă la adresa lui Titus Corlățean, se amestecă în disputa din PSD. Corlățean a fost propus de grupul pesedist de la Senat să preia șefia acestei Camere, înlocuindu-l pe Geoană. Chiar dacă Traian Băsescu nu a urmărit decât discreditarea unui oponent politic, prin gestul său confirmă acuzațiile PSD, care bănuiește un acord între Mircea Geoană și tabăra Puterii.

Citeşte şi:

Închisoare pe viaţă pentru doi bărbaţi implicați în răpirea jurnaliştilor români în Irak

Omar Hayssam, condamnat pentru că a colaborat cu Israelul. Execută pedeapsa la muncă silnică într-un penitenciar din Siria

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel