Exproprieri și demolări. Pasajul suprateran Domnești începe cu scandal

Astăzi se dă startul lucrărilor la construcția Pasajului suprateran Domnești, cel care leagă comuna cu același nume cu Prelungirea Ghencea.

Cei care au drum pe centura Bucureștiului, bucata care unește autostrada Pitești-București cu autostrada spre Marea Neagră, au motive să se bucure. Și nu doar ei, ci și cei care trec prin cartierul Ghencea din capitală. Astază începe construcția Pasajului suprateran Domnești, care cuprinde un sens giratoriu suspendat și care ar trebui să ușureze accesul în zonă. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a dat startul lucrărilor prin acțiuni de demolare. Acolo unde este cazul, s-a trecut la exproprieri. Odată cu acestea au apărut și primele probleme.

[citeste si]

Coridor european

Vor fi demolate unele construcții, aparținând unor firme, dar și locuințe particulare. Sunt, deja, mai multe persoane, din cele peste 100 de proprietari, care au contestat exproprierile și care nu vor să cedeze bucățile de teren pe care le dețin. Aceste suprafețe sunt necesare construcției Pasajului suprateran Domnești, dar, în același timp, reprezintă zone de acces pentru cei de acolo. Lucrările se vor întinde pe terenurile localităților Bragadiru, Domnești, Clinceni, dar și părți din sectorul 6 al capitalei. Pasajul suprateran Domnești este necesar fluidizării traficului, întrucât Bucureștiul se află la intersecția coridoarelor europene 4 și 9. Construcția, cu o lungime de 374 metri, va costa peste 90 milioane lei și va dura doi ani de la începerea lucrărilor, cu garanție de 24 luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel