Adevărul despre încrederea în Klaus Iohannis. Culisele unui nou sondaj- Exclusiv

Intens dezbătută în mass-media a fost căderea liberă a președintelui Klaus Iohannis în sondaje.

19% este verdictul crunt dat de România TV președintelui Klaus Iohannis, post de televiziune care a citat un sondaj CSCI. Președinte ar fi căzut atât de mult în sondaje în cele nouă luni de când este la Cotroceni. Mai mult, au existat zvonuri că președintele ar fi picat chiar la 40%, fapt negat categoric de sociologul Marius Pieleanu.

În 2 august, în emisiunea lui Radu Tudor de la Antena 3, sociologul Marius Pieleanu a spus că Avangarde pregătește un sondaj, care are rezultate parțiale surpriză.

"Nu sunt date de ultimă oră. Datele pe care eu le am, dar care sunt incomplete, îmi spun că adevăratele vedete ale lumii politice sunt Liviu Dragnea și Gabriel Oprea. 'Vedetele' cumulează, datorită mediatizării, favorabilitate și încredere. Dl Klaus Iohannis înregistrează o scădere de popularitate, ceea ce se întâmplă firesc pentru președinte, a pierdut două-trei procente din cauza episodului cu noul Cod Fiscal, unde din punct de vedere comunicațional și mediatic, a ales o soluție proastă, dar trebuie să spunem că și Victor Ponta nu mai este, în niciun caz la 51%. Datele noastre arată că este undeva la 30%-35%...", spunea Marius Pieleanu atunci.

SONDAJ AVANGARDE și SONDAJ CSCI. Ce spun sociologul Marius Pieleanu și analistul Bogdan Chirieac. "Adevăratele vedete: Liviu Dragnea și Gabriel Oprea"

Klaus Iohannis, 62% încredere

În urma noilor informații controversate apărute în mass-media despre o scădere dramatică a lui Klaus Iohannis în sondaje, Marius Pieleanu a precizat, pentru dcnews.ro, că nu are noi date în legătură cu cele prezentate deja și că este posibil să vină cu rezultatele sondajului Avangarde săptămâna viitoare. Cu toate acestea sociologul a ținut să sublinieze că "președintele Klaus Iohannis este undeva la 62% încredere". Ultimul sondaj Avangarde din luna iulie îl poziționa pe Klaus Iohannis la un procent de încredere de 73%.

SONDAJ AVANGARDE. Klaus Iohannis versus Victor Ponta, în încrederea electoratului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel