Sondaj INSCOP, despre europarlamentare 2014: Parlamentul European, o necunoscută. Românii, neinformați cu o săptămână înainte de vot

Europarlamentare
Europarlamentare

Activitatea Parlamentului European este o nebuloasă pentru majoritatea românilor, deși, în mai puțin de o săptămână, ei trebuie să pună ștampila pe cel care urmează să-i reprezinte la nivelul Uniunii Europene. 

Ultimul sondaj INSCOP arată că 69% dintre români se consideră mai degrabă neinformaţi cu privire la activitatea Parlamentului European.

68,4% se declară neinformați în ceea ce priveşte activitatea europarlamentarilor români. 26,9% dintre cei intervievaţi se consideră mai degrabă informaţi în privinţa activităţii europarlamentarilor români şi 26%, în cazul activităţii Parlamentului European.

În ceea ce priveşte Consiliul European, 23,4% se consideră informaţi, iar 70,5% mai degrabă neinformaţi, în timp ce 22% s-au declarat mai degrabă informaţi în legătură cu activitatea Comisiei Europene, iar 72,3%, mai degrabă neinformaţi.

Pe tine cine te reprezintă? Votează online pe DC News

În ciuda faptului că românii nu sunt informați, în marea majoritate, cu privire instituțiile amintite, 68,6% dintre ei se consideră cetăţeni europeni, 27,7% nu îşi atribuie această calitate, în timp ce 3,8% nu ştiu sau nu răspund.

41,5% dintre respondenţii sondajului INSCOP consideră că integrarea României în UE nu a adus nici avantaje, nici dezavantaje, faţă de 33,9%, care credeau acest lucru la sondajul din aprilie 2013. Pe de altă parte, 35,2% dintre respondenţii sondajului consideră că aderarea la UE a adus mai degrabă avantaje, faţă de 35% în sondajul realizat în aprilie 2013.

Sondajul a fost realizat în perioada 1 - 7 mai 2014 pe un eşantion de 1.056 de persoane. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy