Eugen Nicolicea- Stelian Ion, ceartă: ”Vă comportați ca în stradă”

Eugen Nicolicea
Eugen Nicolicea

Eugen Nicolicea a avut, marţi, în şedinţa comisiei, un schimb de replici cu deputatul USR Ion Stelian.

Nicolicea i-a tăiat microfonul lui Stelian Ion şi a afirmat că va propune sancţionarea acestuia. 

Divergenţa a apărut după ce Stelian Ion a cerut ca propunerea legislativă iniţiată de UDMR referitoare la modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală să fie discutată în Comisia specială pe domeniul justiţiei, condusă de Florin Iordache, şi nu în Comisia juridică.

”Este inevitabilă” 

"Noi considerăm că ar fi trebuit să se trimită proiectul către comisia specială. Nu există niciun argument valid să nu se facă acest lucru. Mai ales că un proiect mai vechi al UDMR a urmat acest curs. S-a făcut o prezentare nu ştiu cu ce scop având în vedere că nu dăm niciun vot. Practic, noi nu respectăm hotărârea de înfiinţare a comisiei speciale, s-a înfiinţat cu un scop: să strângă toate aceste modificări şi să unifice aceste proiecte, să dea o coerenţă a întregului demers. Dacă se doreşte modificarea acestor coduri, şi ea este inevitabilă că există deja nişte hotărâri ale Curţii Constituţionale, această comisie tocmai are rolul de a stabili nişte modificări unitare, nu păstrăm în sertare nişte proiecte pentru a vedea ce se întâmplă în această comisie", a spus Stelian Ion. 

”Abuzați”

Nicolicea i-a replicat deputatului USR că "divaghează", "nu este la subiect" şi i-a cerut să aducă "boxa", făcând referire la episodul în care Stelian Ion a adus o boxă audio la o şedinţă pe tema modificărilor legilor justiţiei şi a pus muzică în timpul lucrărilor.

"Vă rog să vă comportaţi civilizat. Aduceţi boxa", i-a spus Eugen Nicolicea lui Stelian Ion, adăugând că va propune sancţionarea acestuia.

”Vă comportați ca în stradă”

"Abuzaţi de poziţia de preşedinte al comisiei. (...) Toată lumea s-a lămurit că aveţi o atitudine abuzivă", a răspuns deputatul USR. 

Nicolicea i-a spus, la rândul său, că blochează şedinţele. 

"Rolul dumneavoastră este de a bloca şedinţele, veniţi cu boxa. Toată lumea s-a lămurit că vreţi să faceţi scandal. Vă comportaţi ca în stradă, daţi cu boxa", a replicat Nicolicea. 

Şedinţa a continuat, apoi, cu discuţii pe marginea proiectelor aflate pe ordinea de zi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel