Electorale scandaloase

Si in serie. Lansate din directia celui care anunta ca va fi candidat prezidential al PSD, prin incalcarea propriului statut.

Dar electoralele scandaloase le face in calitate de premier. Numind, printr-un gest sfidator la adresa opiniei publice, doi ministri, dintre care unul este chiar viceprim-ministru, care nu au nicio legatura cu fisa postului. Si anuntand totodata o amnistie pentru cei care au beneficiat de incalcari ale legii. Sau chiar le-au savarsit. Si totul se petrece poate, pentru ca Victor Ponta sa acopere un alt scandal urias. Proasta gestionare de catre Guvern a crizei inundatiilor.

Doamna Rozalia Biro este desemnata ministru al Culturii. Sunt tare curios daca domnul Traian Basescu va binevoi sa procedeze, asa cum a facut si in alte ocazii, la cercetarea asa-zisului caiet profesional. Daca da, atunci va descoperi ca respectiva doamna, care altfel merita poate respectul celorlalti politicieni, nu are nici in clin, nici in maneca cu cultura. Este pur si simplu si total in afara acestui domeniu. In plus, intrucat cultura natiunii romane reprezinta o parte insemnata a patrimoniului cultural al Romaniei, este cel putin ciudat ca acest domeniu sa fie incredintat unei persoane care, la rubrica limbi straine cunoscute, scrie negru pe alb si apoi semneaza: "limba romana". Si la fel ar putea foarte bine, daca ar fi consecvent, sa procedeze presedintele Traian Basescu, inainte de a se gandi sa semneze decretul de numire, si in cazul domnului Claudiu Manda. Desemnat, nici mai mult, nici mai putin, decat ministru al Bugetului. Daca in dialog cu doamna Petrescu, ministrul Finantelor, persoana scolita in strainatate, presedintele Basescu a dezvoltat un veritabil dialog pasaresc, ma intreb ce se va intampla atunci cand discutiile vor fi purtate si in prezenta domnului Manda, a carui singura performanta profesionala este ca a condus o Casa de cultura din Craiova. Si care, din cate aflam, risca sa isi atraga o ancheta DNA pentru fals in declaratii. Dar poate nu. Poate domnul Valeriu Zgone, presedintele Camerei Deputatilor, pune o vorba buna la Cotroceni pentru finul sau. Si fiindca am retinut cuvantul "fin", sa consemnam ca, sub guvernarea Ponta, cumetriile iau avant.

Al doilea eveniment, pe cat de incitant, pe atat de scandalos, este lansarea de catre premierul Victor Ponta, joi, a unei teme noi de disputa. Cu gandul la drama celor cinci pensionari care s-au sinucis, investigati fiind de DNA, dar si la voturile pe care le-ar putea obtine de la nenumarati pensionari ramasi in viata, premierul Victor Ponta a anuntat o amnistie. Care, joi, nu putea fi decat penala. Pentru ca se referea exclusiv la persoane care s-au pensionat anticipat, in trecut, pe motiv de boala, certificatele dovedindu-se false. Si obtinute prin spaga. Data unor medici sau unor functionari care au intocmit dosarele de pensionare. DNA a descoperit sute de asemene cazuri, a declansat sute de anchete si, cu certitudine, a savarsit si o serie de excese, de vreme ce au avut loc, intr-un singur dosar, cinci sinucideri. Amnistia anuntata de Ponta viza iertarea pensionarilor cercetati atat sub aspect penal, cat si material. Ei nu mai urmau sa raspunda – si nici functionarii sau medicii spaguiti – pentru incalcarea legii si nici nu mai trebuiau sa restituie sumele incasate ilegal din banii publici. Premierul uitand, desi este jurist, ca numai Parlamentul poate da o lege a amnistiei. Pe care, in acest caz, nu o va da. Vineri insa, confruntat cu o serie de acuzatii corecte, cum ca din motive electorale intentioneaza sa-i sprijine pe cei care au incalcat legea, Victor Ponta a intors-o ca in orasul lui Sebastian Ghita. Ca la Ploiesti. Si anunta acum, implicand-o si pe doamna ministru Rovana Plumb, o amnistie doar fiscala. Ai fraudat, ai incasat, te iert. Si aceasta se extinde si in cazul a 12.000 de mame, care si ele au incasat, nu se stie cum, sume necuvenite.

Citește mai multe pe CorectNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel