EXCLUSIV  Dumitru Farcaș, ultima emisiune. Gușă: A presimțit ceva, a luat taragotul și...

Dumitru Farcaș a murit marți, 7 august. După ultima emisiune în direct, își amintește Cozmin Gușă, au făcut planuri pentru a 80-a aniversare a artistului. Viața a vrut, însă, să fie altfel.

”Eram prieteni de vreo 25 de ani, dar nu mai făcusem emisiuni împreună. Era prima emisiune și s-a dovedit a fi și ultima pe care a filmat-o marele artist, a declkarat Cozmin Gușă pentru DCNews. Emisiunea a fost una între prieteni, foarte veselă. Nu a dat niciun semn de suferință. Am mai stat 3-4 ore după ce s-a ieșit din direct, la șpriț, am planificat aniversarea de 80 de ani a maestrului. Din păcate, eu am fost plecat, el a avut proiecte...Lasă, zice, că tot anul e ziua mea. Uite că n-a fost să fie”, a conchis, trist Cozmin Gușă.

A presimțit ceva, a luat taragotul și...


”Era extrem de profund și de sensibil, își amintește Gușă. Țin minte că după emisiune am tot vorbit despre situația României, că de ce ne umilim în fața străinilor. I-au venit lacrimile. Gata, tac, a zis, mai bine cânt. A luat taragotul și a început să cânte. Nu prea făcea astfel de gesturi, parcă a presimțit ceva, a simțit că trebuie să facă mai mult...De regulă, cânta doar în fața unor săli pline, avea contracte încă dinainte de 89 în marile săli de concerte ale lumii. A fost profesor la Școala de Artă, a pregătit generații de taragotiști. Nu se uita la bani. Era bogat înainte de 89. Era celebru în lume, nu doar în țară. Dar mergea la concerte în Transilvania, la Alba Ilulia, la Biștrița, în Maramureș. Un om de cultură și un patriot...Dumnezeu să-l odihnească”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel