Dramatic: Un medic explică ce urmează pentru Michael Schumacher

Michael Schumacher3
Michael Schumacher3

Medicul Heinz-Peter Moeke, şef de departament la urgenţe în cadrul spitalului din Hamburg, a explicat ce se poate întâmpla pe viitor cu Michael Schumacher, fostul pilot de Formula 1 aflat în comă de 10 zile, în urma unui accident la schi.

Heinz-Peter Moeke susține că neamţul de 45 de ani poate rămâne în comă mult timp de acum încolo.

"Nu se ştie exact când un pacient revine din comă în mediul său. Când are starea de comă, el nu are ocupaţie. La astfel de pacienţi recuperarea merge foarte încet. Coma artificială poate dura mai multe săptămâni. Creierul poate fi atât de deteriorat, încât la trezire pacientul să fie într-o stare vegetativă. Iar aceasta poate persista ani, sau chiar zeci de ani", a declarat medicul german, citat de adevarul.ro.

Cum e tratat Schumacher

El a detaliat şi tratamentul de care are şi va avea parte fostul campion mondial de Formula 1.

"În afară de ajutorul dat de echipament, pacientul trebuie tratat ca un om normal. De exemplu, el trebuie spălat şi bărbierit. În plus, trebuie să i se schimbe zilnic poziţia în pat, pentru a nu apărea inflamaţii. Acest lucru se face cu ajutorul unei saltele speciale", a continuat Heinz-Peter Moeke.

Reputatul doctor a analizat şi pericolele care pot agrava situaţia lui Schumacher.

"Există riscul unei pneumonii. E posibil ca reflexele pacientului să nu mai funcţioneze, iar atunci plămânii se pot infecta. După comă, poate apărea chiar un delir provocat de eliminarea medicamentului. În plus, pot apărea chiar confuzii, deoarece creierul nu mai poate filtra şi îndepărtează toate substanţele", a adăugat şeful spitalului din Hamburg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel