Dragnea, răspuns pentru Iohannis după "țopăială"

Liviu Dragnea i-a răspuns lui Klaus Iohannis după discursul președintelui de la ceremonia de învestitură a Guvernului Dăncilă.

"Nu avea cum să nu facă declarațiile pe care le-a făcut, nu putea să rateze momentul, (...) dar nu sunt de acord cu președintele. Oamenii trăiesc mai bine. Klaus Iohannis nu poate să zică că salariile au scăzut. Asta cu țopăiala guvernamentală/fiscală este expresia lui", a zis Liviu Dragnea la Antena 3.

[citeste si]

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, luni, membrilor noului Cabinet, condus de Viorica Dăncilă, că speră că, odată cu al treilea Executiv propus de coaliţia PSD-ALDE, să înceteze "această ţopăială guvernamentală", despre care spune că anul trecut a dus la degradarea climatului social şi la o stare de spirit care nu este benefică unei societăţi.

Discurs acid

"În mod sigur, nu aceasta este performanța pe care o așteptau românii. Sper că, odată cu învestirea celui de-al treilea Executiv propus de majoritatea parlamentară, să înceteze și această țopăială guvernamentală, care a dus anul trecut la degradarea climatului social și la o stare de spirit care nu poate fi benefică dezvoltării unei societăți.

După alegerile parlamentare din 2016, nu am avut parte nici de coerență la nivelul politicilor publice, nici de garanția că valorile și preocuparea față de cetățean sunt cele care stau la baza actului de guvernare.

Dimpotrivă, este o discrepanță majoră între promisiunile cu care partidele coaliției majoritare au venit în fața românilor și situația în care ne aflăm, cu două guverne eșuate și cu degringoladă accentuată la nivelul tuturor sistemelor publice.

Nu vedem progrese notabile în sănătate și în educație. Marile proiecte de infrastructură impresionează prin absență, iar în justiție schimbarea legislației a fost forțată, ignorând argumentele întregului sistem judiciar, dar și numeroasele critici venite inclusiv de la partenerii noștri externi", a zis Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel