DNA-SENAT. De ce refuză Călin Popescu Tăriceanu să trimită actele cerute în cazul Dan Șova

Direcția Națională Anticorupție a trimis două cereri Senatului, în care cere documentele în cazul senatorului Dan Șova și toate înscrisurile întocmite de Senat cu privire la urmărirea penală, reținerea, arestarea preventivă a senatorilor în funcție, în 2014 și 2015. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, miercuri, că va trimite documentele cerute în cazul Dan Şova atunci când va exista o solicitare oficială în acest sens şi făcută de Ministerul Justiţiei.

"Solicitarea de care aţi făcut vorbire, şi anume despre punerea la dispoziţia DNA a tututor documentelor legate de dosarul 122/P/2012, dosarul Şova, comportă două aspecte. Deci, procurorul poare să solicite Senatului asemenea documente, ele sunt publice, şi solicitarea are două aspecte: de fond şi formal. De fond - solicitarea DNA e luată în seamă şi Senatul îi va da curs. Şi formal, din punct de vedere procedural, o astfel de solicitare trebuie să urmeze un anumit traseu: procurorul se adresează DNA, care la rândul lui se adresează ministrului Justiţiei şi acesta, care reprezintă Executivul, face această solicitare către Senat", a spus preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, în emisiunea "100 de minute", de la Antena 3.

Niciun război, nicio dispută

Călin Popescu Tăriceanu a subliniat că nu este vorba despre un scandal Senat-DNA. 

"E o abordare care diferă de percepţia pe care am avut-o şi eu, ca şi colegii mei, dar nu e niciun război şi nicio dispută. La Ministerul Justiţiei bănuiesc că nu e nicio problemă ca ei să facă solicitarea. (...) E o solicitare legitimă căreia Senatul îi va da curs. Dar să respecta procedura DNA", a adăugat şeful Senatului.

Despre documentele pe care DNA le-a cerut pentru cazul lui Dan Şova, Călin Popescu Tăriceanu a spus că nu a înţeles ce acte trebuie să trimită. "În solicitare, nu e nicio specificaţie. O să punem la dispoziţie toate documentele, va fi un dosar voluminos", susţine liderul Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel