Diplome recunoscute pe întreg teritoriul UE. Inițiativă în PE

1305486767_202837725_1-Fotografii-de--Lucrari-de-Licenta-Lucrari-de-Diploma-Dizertatii-Proiecte-LA-COMANDA-in-toate-domeniile
1305486767_202837725_1-Fotografii-de--Lucrari-de-Licenta-Lucrari-de-Diploma-Dizertatii-Proiecte-LA-COMANDA-in-toate-domeniile

Europarlamentarul Victor Negrescu lansează în Parlamentul European inițiativa privind recunoașterea diplomelor pe întreg teritoriul UE.

Deși studenții pot studia oriunde pe teritoriul UE, diplomele lor nu sunt recunoscute oriunde în spațiul comunitar, ci doar în anumite state membre sau dacă sunt finanțate în cadrul programului Erasmus+. Pe această temă, europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu a lansat în Parlamentul European, o interpelare către Comisia Europeană și un apel la dezbatere, în cadrul campaniei #RecognizeStudyAbroad.

Evenimentul de azi este cea mai bună oportunitate pentru a pune pe masa forurilor europene această problemă și de a discuta concret cum o putem rezolva. Sunt unul dintre românii care au trebuit să treacă prin filtrele birocratice și excesive ale recunoașterii diplomelor, atât în străinătate cât și în țară. Îmi doresc ca milioanele de români și copiii lor, care fie trăiesc peste hotare, fie vor să se întoarcă în țară, să nu mai întâmpine barierele existente în prezent. Libera circulație înseamnă libertatea de a-ți exercita profesia oriunde în spațiul comunitar, dar și dreptul copiilor la educație, indiferent de locul de unde provin”, consideră Victor Negrescu.

Interpelarea înaintată de europarlamentarul român subliniază că situația actuală împiedică mobilitatea forței de muncă a părinților și limitează potențialul enorm pe care mobilitatea în scop educațional la o vârstă fragedă îl are pentru dobândirea de competențe interculturale. Negrescu cere, astfel, Comisiei Europene să remedieze această problemă și să vină cu un plan concret de măsuri.

Campania #RecognizeStudyAbroad a fost lansată de către reprezentanți ai societății civile europene - European Educational Exchanges (EEE-YFU) și European Federation for Intercultural Learning (EFIL) - fiind susținută de Victor Negrescu și Intergrupul Parlamentului European pentru Tineret.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel