Deputații propun o schimbare radicală pe piața RCA: afectează păgubiții

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Apar noi schimbări pe piața RCA. 

Deputații vin cu amendamente la regulile RCA trecute de Senat. Camera Deputaților discută introducerea unor schimbări cu impact major. Se pare că deputații PSD propun schimbare radicală a regulilor care reglementează plata despăgubirilor. Modificările se pare că sunt inspirate din legislații europene, notează economica.net

Concret, deputații PSD vor ca reparația mașinilor lovite de șoferi asigurate RCA să se facă doar în service-urile unde asiguratorul șoferului vinovat are convenție de colaborare. Dacă șoferul păgubit optează pentru altă unitate reparatoare, reparația să se facă doar cu acordul prealabil al asigurătorului. Este doar unul dintre amendamentele aduse Legii 132/2017 a RCA. 

O altă schimbare importantă este că plata daunei nu se mai poate face anticipat direct către păgubit (așa numitul sistem regie proprie) decât pentru pagube mai mici de 400 de euro, ceea ce înseamnă practic reducerea aproape de zero a plății în avans, în condițiile în care dauna medie pe RCA depășește 1.800 de euro, arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel