Delegaţie parlamentară din România, discuţii la Washington despre Black Sea Security Act. Oana Florea: România, factor de stabilitate în regiune

Deputatul Oana Florea a făcut parte dintr-o delegaţie parlamentară care a mers la Washington zilele acestea. Parlamentarii români au discutat acolo despre Black Sea Security Act, proiectul care va creşte nivelul de securitate la Marea Neagră. 

"În discuțiile avute la Washington, mi-am exprimat preocuparea că interesul aliaților cu privire la regiunea noastră să nu scadă odată cu declanșarea războiului din Orientul Mijlociu. 

Rusia poate profita de atenția publică îndreptată spre Israel, declanșând acțiuni care să testeze unitatea țărilor membre NATO. 

Totodată, am subliniat faptul că România este un factor de stabilitate în regiune și un partener serios pe flacul estic, dar conflictul din Ucraina este departe de a se fi terminat, iar regiunea Mării Negre are nevoie de susținere și atenție sporita. 

Black Sea Security Act, deși trecută de Senat, are nevoie și de voturile din Camera Reprezentanților, și, în aceste condiții am fost deosebit de încântată să aflu că imediat după discuția avută, republicanul de Texas Pat Fallon a semnat adeziunea pentru susținerea acestui proiect normativ atât de important pentru țara noastră.

De asemenea, doresc să salut declarațiile Președintelui Biden care care a cerut Congresului 100 miliarde de dolari pentru ajutor  militar, dintre care 60 de miliarde pentru Ucraina", a declarat Oana Florea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel