Decizie radicală în naționala de handabl după moartea lui Gheorghe Gruia

Sursă:www.adevarul.ro
Sursă:www.adevarul.ro

Federația Română de Handbal(FRH) va retrage definitiv tricoul cu numărul 10 din echipa națională, în luna ianuarie, în cadrul unei ceremonii speciale la meciul România-Finlanda de la Baia Mare, în memoria fostului mare jucător Gheorghe Gruia, decedat miercuri, în Mexic, la vârsta de 75 de ani.

Gheorghe Gruia e câștigător a două titluri mondiale, în 1964 și 1970, și o medalie de bronz la Campionatul Mondial din 1967. De asmenea, acesta este medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din 1972. În competițiile de club, Gheorghe Gruia a devenit campion al Europei cu Steaua în 1968. Alături de acest club, căruia i-a dăruit întreaga carieră, a cucerit opt titluri de campion.

Gheorghe Gruia este un simbol al handbalului nu doar din România, ci de pe întreaga planetă. În 1992, el a fost numit "cel mai bun jucător al tuturor timpurilor" de Federația Internațională de Handbal. Distincția a completat cariera unică a unui jucător care a fost supranumit "mâna de aur", a handbalului românesc, se arată în comunicatul FRH, confom Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel