Decizia Senatului pentru Dan Șova. Cătălin Predoiu: Votul lovește direct în bunăstarea românilor

Reacție imediată din PNL după ce, prin votul senatorilor, Dan Șova a scăpat de arestarea preventivă și va fi în continuare judecat în stare de libertate. 

Iată reacția scrisă imediat după comunicarea votului din Senat de prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, pe pagina sa de Facebook: 

"Ponta și Tăriceanu au "arestat" preventiv Constituția. Șova e liber!

Românii vor aplicarea legii și anticorupție. O demonstrează sondajele de încredere în Justiție. Votul în cazul Șova este o rușine națională, și, prin acest vot, Senatul controlat de Ponta și condus de Tăriceanu a sfidat românii.

"Constituția, arestată preventiv"

Senatul lui Ponta a ignorat decizia Curții Constituționale și a încălcat Constituția. În Senatul lui Ponta, condus de Tăriceanu, a fost instaurată dictatura fărădelegii. În Senatul lui Ponta, condus de Tăriceanu, Constituția și CCR au fost "arestate" preventiv. Constituția a fost arestată de Ponta, Șova este liber!

Scopul operațiunii "arestați Constituția, salvați-l pe Șova" este protecția Prim-ministrului Ponta față de Justiție.

"Lege opțională"

Dan Șova este urmărit penal pentru 3 infracțiuni în legătură cu un posibil furt din bani publici prin intermediul casei de avocatură "Șova și asociații", care l-a avut cândva colaborator pe avocatul (sic!) Ponta. În legătură cu acest dosar, procurorii anticorupție au cerut un vot pentru încuviințarea unei cereri de arestare preventivă a senatorului Șova. Sarcina Parlamentului era doar să constate că acuzațiile nu au legătură cu opiniile politice ale domnului Șova și să lase judecătorii să decidă dacă există motive sau nu pentru arestarea preventivă a domnului Șova.

Prin votul senatorilor, PSD și Ponta au arătat că legea poate fi opțională în România. Dacă ești membru PSD, prieten și fost partener de afaceri cu Ponta, legea se suspendă.

Predoiu: Votul afectează bunăstarea viitoare a românilor

Miza acestui vot depășește persoana domnului Șova. Este vorba nu doar de posibila arestare preventivă a unui inculpat, ci și de dreptate, de recuperarea banilor furați, de încrederea în instituții și în buna lor funcționare, de credibilitatea și imaginea țării în fața partenerilor din UE și de intrarea în spațiul Schengen.

Votul iresponsabil al PSD în cazul Șova nu afectează doar dorința normală de dreptate a românilor, ci lovește în mod direct viitorul și bunăstarea lor". 

n.r. intertitlurile aparțin redacției

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel