EXCLUSIV  De ce nu l-a pus Ponta pe Cioloș comisar european

Victor Ponta, fostul Premier al României, invitat la DCNews Live, a mărturisit de ce nu l-a pus comisar european pe Dacian Cioloș în anul 2014.

Nu l-am pus comisar european pe Cioloș pentru că eu am vrut ca România să primească cel mai important portofoliu din Comisia Europeană, și anume dezvoltarea regională și l-am obținut.

Am vorbit cu domnul Cioloș și mi-a spus că își dorea să continue să fie comisar european. Am avut o discuție cu domnul Juncker și i-am spus: Dacă ne dați portofoliul dezvoltării regionale, facem câte propuneri doriți, doar să ne dați portofoliul dezvoltării regionale pentru România.

Nu a fost decizia mea ca domnul Cioloș să nu mai continue, a fost decizia domnului Juncker. Eu am făcut o propunere în scris pe domnul Cioloș și pe doamna Crețu. România își exprimă opțiunea fermă pentru portfoliul dezvoltării regionale. În măsura în care dumneavoastră veți considera această solicitare a mea ca fiind acceptabilă, vă propunem ca persoane pe domnul Cioloș și pe doamna Corina Crețu. Așa arăta scrisoarea. Eu mi-am dorit pentru România să obțină cel mai important portofoliu. De la 6% absorție fonduri europene în 2012, astăzi am ajuns la 82%. , a spus Victor Ponta la DCNews Live.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel