Daniel Zamfir (PSD): Ne apropiem de o criză economică. Ar trebui să începem să fim pe cont propriu

Daniel Zamfir, despre criza economică (arhivă DC News)
Daniel Zamfir, despre criza economică (arhivă DC News)

Daniel Zamfir a precizat că dacă în acest moment ”nu se intervine rapid, rapid”, căci deja se întârzie de prea multă vreme, situația se va agrava, subliniind că ”soluția trebuie să fie reglementarea prețurilor, cel puțin pe un an de zile”.

Senatorul PSD, Daniel Zamfir, a afirmat, luni seară, la B1TV, că teoria privind independența energetică este ”o poveste”, cel puțin în acest moment, în care România, ca și mare parte din Europa, se află în criză energetică. 

”Atâta timp cât nu poți stăvili creșterea prețurilor la energie electrică și gaze, iar acest lucru s-a văzut, teoria asta că să devenim independenți energetic, că Europa să devină independentă. Asta este o poveste. Da, la un moment dat poate fi. Europa, astăzi, importă 90% gaz, 40% din Rusia. Așadar, sună foarte frumos, ca să nu vă reamintesc că la Gazprom , șeful șefilor este fostul cancelar german, Gerhard Schröder. Este relația Rusiei cu Germania, care a fost în permanență una foarte solidă. Dacă ei se făceau că iau niște măsuri împotriva Rusiei, pe partea cealaltă făceau niște mega-afaceri, ca să fie limpede. Noi suntem în situația în care fiecare este pe cont propriu. Ungaria este pe cont propriu, noi ar trebui să începem să fim pe cont propriu”, a declarat Daniel Zamfir, la B1TV. 

”Soluția trebuie să fie reglementarea prețurilor”

Întrebat ce măsuri se iau în calcul pentru firme, Daniel Zamfir a precizat că dacă în acest moment ”nu se intervine rapid, rapid”, căci deja se întârzie de prea multă vreme, situația se va agrava, subliniind că ”soluția trebuie să fie reglementarea prețurilor, cel puțin pe un an de zile”.

Cât privește faptul că statul român pare că nu găsește o soluție viabilă, care să vină în sprijinul atât al consumatorilor casnici, cât și al firmelor, l-a determinat pe Robert Turcescu, invitat în emisiunea lui Silviu Mănăstire, să afirme că ”statului” îi convine această situație, în contextul în care ”profitul acesta uriaș pe care îl fac companiilor producătoare de energie se duce în bugetul de stat și va putea să iasă un ministru al Energiei să spună că economia duduie”.

De altfel, Daniel Zamfir i-a replicat că acest lucru nu va putea fi posibil, având în vedere că aceste companii sunt supraimpozitate. ”Există o lege care spune că ce este peste un anumit preț, al gazului de exemplu, se impozitează cu 85%”, a spus social democratul, adăugând că ”ne apropiem de o criză economică. Suntem în 'buză'. România deja intrase, undeva la sfârșitul anului trecut în recesiune tehnică”.

Vezi și: Ședință coaliție, 22 februarie. Propunerea PNL în ENERGIE. Pact până în 2026- surse

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel