Dăncilă: Voi lua personal legătura cu ONG-urile

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat vineri că va lua legătura personal cu organizaţiile de profil care s-au sesizat pe tema afirmaţiilor sale.

Viorica Dăncilă a subliniat că, folosind termenul 'autist', nu a avut în intenţie să facă nicio analogie. 'Da, am să iau legătura cu organizaţiile, am să sun personal pe cei care au făcut această sesizare şi am să le spun că nu a fost intenţia mea să fac acest lucru. Voi face toate demersurile, nu pentru a evita o sancţiune - să nu înţelegeţi acest lucru, ci pentru faptul că chiar îmi pare rău că s-a înţeles acest lucru şi sunt total..., empatizez total cu oamenii care au asemenea probleme', a precizat Dăncilă.

Ea a menţionat că deja şi-a cerut scuze public, printr-un comunicat de presă. 'Întotdeauna am sprijinit persoanele cu probleme şi voi face acest lucru în continuare. Îmi pare rău că s-a făcut această analogie, nu a fost în intenţia mea şi vă asigur că nu aş face acest lucru niciodată. Deja am dat un comunicat prin care îmi cer scuze', a spus Viorica Dăncilă, la plecarea de la bilanţul Poliţiei Române pe 2017.

Întrebată dacă are în vedere o strategie, la nivel de Guvern, pentru sprijinirea persoanelor cu autism, şefa Executivului a declarat: 'Am şi spus că mă voi implica să construiesc o strategie bună şi pentru astfel de persoane şi pentru alte persoane cu dizabilităţi care se confruntă cu probleme'.

Vineri, Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism i-a transmis premierului o scrisoare deschisă în care afirmă că este regretabil faptul că în interviul pe care l-a acordat unei televiziuni, în seara zilei de 15 februarie, a spus: 'aceşti oameni cred că sunt autişti şi nu văd şi nu aud'.

[citeste si]

Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism consideră că folosirea de către premierul Viorica Dăncilă a termenului de autism cu sensul profund negativ, într-o dispută politică, este o jignire adusă persoanelor cu această afecţiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel