Dan Voiculescu: Conservatorii vor participa singuri la europarlamentare

Într-o postare pe blogul personal, președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, scrie că "așa cum se văd lucrurile acum", conservatorii vor merge singuri la alegerile europarlamentare din 2014.

"Așa cum se văd lucrurile acum, conservatorii români vor participa singuri la alegerile pentru Parlamentul European, realitate care grăbește o dezbatere ideologică serioasă, pentru că implică opțiunea pentru o familie politică europeană (la alegerile trecute alianța cu PSD a adus automat o opțiune pentru grupul socialiștilor).

 Confruntat cu necesitatea de a renaște ideologic după 1989 într-o lume profund schimbată față de realitățile politice ale anului 1918, cu probleme sociale grave, Partidul Conservator și-a căutat identitatea fie în zona conservatoare britanică și germană, tranșant de dreapta, fie în zona mai “centristă” a social-liberalismului.

 Dezbaterea internă din partid ar trebui să clarifice această căutare. Iar prin intermediul dezbaterii ar trebui identificat și partenerul european natural al conservatorilor români: ALDE (liberalii și democrații), ECR (conservatorii și reformiștii) sau EPP (popularii).

 Ce credeți?"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel