Urmărește emisiunea live


Cum montezi televizorul pe perete. La ce înălțime trebuie să fie pus

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă tocmai te-ai mutat într-o locuință nouă și vrei să-ți montezi televizorul, trebuie să știi cum să o faci și care este înălțimea ideală.

Atunci când vrei să montezi un televizor pe perete, trebuie să iei ca şi punct de referinţă centrul ecranului. După aceea, trebuie să măsori distanţa din podea până la centrul televizorului, pentru a îţi da seama care trebuie să fie înălţimea ideală, potrivit cumsa.ro.

Pentru televizoarele cu diagonală de 165 cm-175 cm, experţii recomanda o distanţă de aproximativ 3 metri. Dacă televizorul este prea aproape, o să te alegi cu dureri de ochi.

Bineînţeles, următoarea întrebare este unde stai ca să te uiţi la televizor. Înălţimea canapelei sau a scaunelor este foarte importantă aşa că ar fi bine să iei în considerare şi aceste valori. Dacă ai şi scaune şi canapea, ar fi bine să faci o medie a înălţimii astfel încât să fii sigur că te uiţi fix la centrul televizorului. Cel mai bine este să poziţionezi televizorul cât mai aproape de nivelul ochilor.

În cazul în care nu există spaţiu, poţi instala televizorul şi la o înălţime mai mare. Totuşi, ar fi bine să cumperi un suport de televizor care se ajustează. Măsoară nivelul la care te uiţi la televizor din 3 unghiuri diferite şi fă semne pe perete folosind un creion. În acest fel, vei afla care este înălţimea la care acesta trebuie montat. După aceea, centrul televizorului va trebui să fie montat la jumătatea acestei linii.

Cum ștergi ecranul televizorului

Potrivit celor de la Samsung și de la LG, ecranul televizorului LED trebuie curăţat cu o cârpă moale, uscată, fabricată din microfibră, însă mai întâi trebuie să scoţi televizorul din priză, scrie cumsa.ro. Se va evita pulverizarea apei direct pe ecranul televizorului.

Sony spune ca televizoarele sale LED se curăţă cu o cârpă înmuiată într-o soluţie de săpun şi apă călduţă. Cârpa trebuie să fie doar un mic umedă.

Panasonic recomandă folosirea unui detergent de vase diluat în apă. Ei recomandă o soluţie formată dintr-o parte detergent de vase şi de 100 de ori cantitatea de apă. Adică dacă folosiţi 1-2 ml detergent de vase puneţi şi 100-200 ml de apă.

Se înmoaie un pic o cârpă de microfibră în acea soluţie, se stoarce extrem de bine, iar apoi se şterg petele de pe ecranul televizorului. După aceea, ştergeţi cu o cârpă uscată, fabricată din acelaşi material.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel