Cum au găurit hoții Marele Zid Chinezesc

Din dorința de a găsi obiecte de cult, cei care sapă riscă să transforme în ruină cunoscutul monument.

Excavaţiile ilegale au lăsat o duzină de găuri sub o porţiune a Marelui Zid din perioada dinastiei Qin (221-206 î. Hr.). Respectiva construcție a fost ridictă în urmă cu peste 2.000 de ani în urmă în Regiunea Autonomă Mongolia Interioară, informează, miercuri, Xinhua, preluată de Agerpres. 
Poliţia din districtul Guyang a informat că a arestat doi hoţi care ar fi săpat în căutare de relicve, cum ar fi monede şi capete de săgeţi, de-a lungul zidului. Mongolia Interioară se mândreşte cu o întindere de 7.570 de kilometri pe teritoriul său, ceea ce reprezintă 35% din Marele Zid.

[citeste si]

Au săpat sub turnuri

Ancheta poliţei a constatat că suspecţii au cumpărat detectoare de metale pentru a căuta relicvele şi au săpat în jurul cunoscutului monument istoric. Hoții au folosit diferite obiecte contondente, de la târnăcoape până la picamere de mici dimensiuni.
Zidul, construit pe creasta munţilor, are un turn de observaţie la fiecare 1.000 de metri în această zonă. Suspecţii au fost prinşi în timp ce săpau în jurul unuia dintre turnuri, poliţia confiscând la faţa locului mai multe relicve.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel