PSD, PNL, USR, AUR, procentele momentului. Partidul câștigător în fața românilor

Un sondaj realizat recent a scos la iveală intenția de vot a românilor, în acest moment, dar și preferințele în ceea ce privește personalitățile politice din țara noastră. 

Într-un sondaj CURS prezentat de Antena 3 și realizat la nivel național, în perioada 22-29 ianuarie 2022, românii și-au exprimat intenția de vot, în acest moment, dar și preferințele în ceea ce privește personalitățile politice din țara noastră. 

"Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, dmneavoastră cu ce partid ați vota?"

Iată rezultatele sondajului:

PSD - 35%
PNL - 17%
AUR - 16%
USR - 10%
UDMR - 5%
PMP - 4%
PPU-SL - 4%
FORȚA DREPTEI - 3%
PRO ROMÂNIA - 2%
ALIANȚA PENTRU PATRIE - 2%
ALTUL - 2%

De asemenea, într-un sondaj CURS precedent, realizat în perioada 17 - 22 noiembrie 2021, la întrebarea cu ce partid ar vota, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cei mai mulţi respondenţi au ales PSD (38%), care a obținut cu două procente mai puțin față de ultimul sondaj, prezentat mai sus. PNL s-a clasat pe locul secund cu 18% din voturi, spre deosebire de ultimele date care arată că liberalii scad cu un procent în preferințele românilor. Imediat, s-a clasat AUR cu 14%, crescând, în noul sondaj, cu 2 procente. De asemenea, USR a obținut 11% din voturi, scăzând cu un procent, potrivit ultimelor informații furnizate de CURS. UDMR a obținut 5%, menținându-și poziția în ultimul sondaj.

Vezi sondajul complet.

"Câtă încredere aveți în următoarele personalități?"

Iată rezultatele sondajului:

Nicolae Ciucă se menține în topul preferințelor românilor, cu un procent de 27%, când vine vorba de "foarte multă încredere". La egalitate cu acesta se poziționează Marcel Ciolacu, în timp ce George Simion îl surclasează pe Klaus Iohannis cu 21% față de 18% dintre români care au declarat că au foarte multă încredere în președinte României. 

Cristian Diaconescu (PMP) a obținut un procent de 15%, iar Kelemen Hunor se poziționează imediat sub acesta cu 13%, la egalitate cu Dacian Cioloș. La diferență de două procente se situează Florin Cîțu, la egalitate cu Traian Băsescu. P ultimele două poziții se situează Ludovic Orban, cu 10%, și Liviu Dragnea, cu 9%.

Vezi sondajul complet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel