Cseke Attila, despre ce a vorbit Iohannis cu Ciucă la Cotroceni: A fost o discuție legată de priorități

Cseke Attila, despre ce a vorbit Iohannis cu Ciucă la Cotroceni: A fost o discuție legată de priorități / Foto: Facebook Cseke Attila
Cseke Attila, despre ce a vorbit Iohannis cu Ciucă la Cotroceni: A fost o discuție legată de priorități / Foto: Facebook Cseke Attila

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a declarat joi seara, la B1 TV, ce s-a discutat în ultimele zile la consultările de la Cotroceni între președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.

Ministrul Cseke Attila a spus că președintele Iohannis este preocupat de anumite priorități.

'Invitația a venit prin domnul prim-ministru, în primul rând. Este o discuție legitimă, din partea președintelui României, de a vedea Guvernul și miniștrii din Guvernul României, ce programe au, ce proiecte au. Suntem la început de an, avem buget anul acesta de la începutul lui 2022, ceea ce pare o noutate după ani în care nu am avut buget la începutul anului. A fost o discuție legată de priorități, absorbția fondurilor europene, de ceea ce trebuie să facem prin PNRR.', a spus Cseke Attila.

'Dorește să știe, să fie la curent cu ceea ce se întâmplă în Guvern'

'Este o atitudine legitimă a președintelui. Până la urmă, președintele a nominalizat prim-ministrul. Acesta și-a format o echipă votată în Parlament. Nu se încheie mandatul președintelui prin această nominalizare a prim-ministrului desemnat. Prin faptul că a pus un prim-ministru desemnat în persoana domnului Ciucă, practic dorește să știe, să fie la curent cu ceea ce se întâmplă în Guvern și ceea ce se întâmplă în ministere. A fost o discuție civilizată, echilibrată, axată pe ceea ce avem noi de făcut la Ministerul Dezvoltării', a declarat Cseke Attila.

'Absorbția fondurilor europene este o parte foarte importantă'

Ministrul a mai spus a că sunt necesare astfel de discuții pentru că absorbția fondurilor europene reprezintă o prioritate: 'Managementul unei situații pe partea publică trebuie să fie din scurt. Trebuie să urmărești anumite subiecte, anumite chestiuni care pot ridica anumite probleme, iar absorbția fondurilor europene este o parte foarte importantă'.

Iohannis, întâlnire cu Ciucă și Predoiu la Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a avut, joi, o nouă rundă de consultări cu miniștrii din Guvernul Ciucă, la Palatul Cotroceni. La întâlnirea cu Klaus Iohannis au participat ministrul Justiției Cătălin Predoiu, dar și premierul Nicolae Ciucă, conform agendei publicate pe Ministerul Justiției. Au fost discuții despre prioritățile Executivului. 

În ultimele zile, Klaus Iohannis a avut întâlniri și cu alți mulți miniștri. Marcel Ciolacu a reacționat după ce mai mulți miniștri au fost convocați la întâlnire cu Klaus Iohannis

Amintim că miercuri seară, Marcel Ciolacu a reacționat după ce mai mulți miniștri au fost convocați la întâlnire cu Klaus Iohannis. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat dacă e normal ca președintele României să fie implicat în problemele Guvernului și să-i convoace pe miniștri.

Totul vine după ce au apărut mai multe informații conform cărora mai mulți miniștri din Guvernul Ciucă au fost convocați la întâlnire cu președinteleRomâniei, Klaus Iohannis.

Liderul PSD a răspuns că a fost și el informat de întâlnire. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel