Criză Republica Moldova. Gușă: Fără să se simtă nimeni jignit, cam suntem în această zodie

Cozmin Gușă
Cozmin Gușă

Consultantul politic Cozmin Gușă a făcut un comentariu despre criza politică din Republica Moldova făcând trimitere către Rusia.

"Este limpede că în acest moment trebuie lamurita megaproblema Romaniei legată de Republica Moldova, care înglobează și tema inițială a emisiunii din aceasta seara, legata de Romania în zodia prostiei. Fară să se simtă nimeni jignit, cam suntem în această zodie.

Și eu pot sa fiu prost și cred ca am fost in diverse ipostaze cand in viata mea m-am angrenat in niste lucruri unde nu eram neaparat expert, invatat sau studiat si atunci este foarte simplu sa mi se aplice o eticheta de prost cand imi bag nasul unde nu ma pricep. Asta ar fi definitia unui prost.

Sa va spun o intamplare. Saptamana aceasta m-am intalnit cu cativa parlamentari. Eu eram la o alta intalnire, intr-un loc public. Si mi-au spus ca ar dori sa sarjeze Serviciul de Informatii Externe legat de doua cazuri. Cazul Plahotniuc si cazul Schwartzenberg. Ca, din informatiile lor, acesti doi domni ar fi rezidenti ai Serviciului de Informatii Externe. Unul banuit de crima si urmarit international, celalalt cu expectante ca ar putea sa faca ceva, in numele statului roman, in Republica Moldova.

Discutia sigur ca a venit de la toata aceasta telenovela care nu a tinut foarte mult, legata de modul in care Rusia a pus mana pe Republica Moldova. In acest moment, in urma unui joc extrem de sofisticat si de elaborat al Federatiei Ruse, in complicitate cu cateva cancelarii din Uniunea Europeana, de unde lipseste Romania, Rusia practic a subordonat pentru mult timp tot ce se va intampla in Republica Moldova, iar aceasta ar trebui sa nasca semne de ingrijorare nu neaparat pentru UE, ci mai ales pentru NATO, pentru ca acest butoias de pulbere, care este Republica Moldova, va genera niste evenimente care nu vor fi neaparat la magnitutdinea celor din Venezuela, pentru ca acolo vorbim de geo-economie, dar in Republica Moldova vorbim cu siguranta despre geo-politica cu incidente de razboi regional.

Atunci, practic ceea ce se intampla in Republica Moldova in acest moment, pentru oamenii destepti, trebuie sa fie subordonat acestei strategii cu scopul clar al Federatiei Ruse de a avea o influenta si din partea vestica pentru Ucraina. Moldova are o granita lunga cu Ucraina. a spus Cozmin Gușă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel