Corlățean, surpriză pentru Orban: Extras din DOCUMENT OFICIAL

Titus Corlățean a venit cu un extras dintr-un document oficial pe care i l-a citit lui Ludovic Orban, în ședința de dezbatere a moțiunii de cenzură.

"Aș dori să îi fac o surpriză domnului prim-ministru. Îl asigur că o voi face cu deferenţa atât de necesară într-o astfel de instituţie, cum este cea a Parlamentului, şi îl asigur că nu voi folosi termenul "voi", ci "dumneavoastră". Domnule prim-ministru, aş vrea să vă prezint un extras dintr-un document oficial important pe care îl cunoaşteţi direct şi care, pe scurt, spune în felul următor: "Domnule preşedinte, în conformitate cu prevederile articolului 111, alin. 1 din Constituţie, Guvernul României formulează următorul punct de vedere referitor la propunerea legislativă privind modificarea şi completarea legii numărul 208/2015 privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului".

"Am fost stupefiat"

Voi citi doar paragraful 3 al acestui document oficial: "Totodată, având în vedere că reglementarea vizează modificarea legislaţiei privind alegerile parlamentare, legea 208/2015, învederăm cele statuate de Comisia de la Veneţia în Codul bunelor practici în materie electorală cu privire la modificarea intempestivă şi cu mai puţin de un an înainte de alegeri. Ar fi necesar a se evita nu atât modificarea sistemelor de scrutin, ci modificarea lor frecventă sau cu cel puţin un an înainte de alegeri". De asemenea, se precizează că "elementele fundamentale ale dreptului electoral nu trebuie amendate decât cel puţin cu an înainte de alegeri". Semnează Ludovic Orban, prim-ministru al României, săptămâna trecută la Palatul Victoria. Am fost stupefiat să văd că aceasta este poziţia Guvernului României şi a domnlui Orban", a spus Titus Corlățean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel