Comparație între blogosfera din Franța și cea din România: Câți bani fac bloggeri francezi și de ce la noi e mai conflictuală

Pelissier-badau
Pelissier-badau

Prof. univ. dr. Nicolas Pelissier, invitatul lui Horea Bădău la Ateliere Social Media a făcut o comparație între blogofera din Franța și cea din România.

[caption id="attachment_323793" align="aligncenter" width="640"] foto: http://horeabadau.ro/[/caption] Nicolas Pelissier, cel mai bun specialist universitar în domeniu, a spus că blogosfera de la noi este mult mai confictuală decât cea din Franța. ”Blogosfera din România este mult mai conflictuală decât cea din Franța. Această situație s-ar putea datora faptului că în Franța jurnaliștii sunt încă niște repere ale spațiului public, există repere credibile în spațul publice. Care în România nu prea există”, a spus Pelissier, potrivit  Nicolas Pelissier a mai spus că în urmă cu 9 ani, majoritatea blogurilor erau de timp jurnal. Acum, însă, cele mai multe sunt profesionale deținute de specialiști în diferite domenii. ”În anii 2004-2005, în Franța, majoritatea blogurilor erau de tip jurnal. Acum doar 10% dintre blogurile franceze mai sunt de tip jurnal. Majoritatea sunt profesionale – deschise de experți în domeniul în care scriu. Totuși chiar si acest domeniu din blogging este format in mare parte din amatori. Exista 8-10 milioane de bloguri in Franta. Cele mai mari venituri le câștigă bloggerii care scriu despre modă, între 3.000 si 10.000 de euro pe lună”, a spus profesorul. ”În Franta e mai folosit Twitter-ul decât Facebook-ul. Informația circulă mai repede, găsești mai repede informația de care ai nevoie. Twitter-ul funcționează ca fluxul unei agenții de știri”, a adăugat Nicolas Pelissier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel